Ennakkomyynnissä: Orivesi/Kiikanmäki-Lehtimäki-Laitamo, Keuruu/Kivelä ja Tampere: Leinola ja Lielahti

Lue lisää!

Netti

ElmoNet valokuitu - Kylän nopein laajakaista

Valokuidulla häiriötön netti kotiin

Surffaa, striimaa, pelaa, asioi ja hoida etätyöt sujuvasti ElmoNetin varmatoimisella valokuituliittymällä.  Valokuidussa tietoliikenteen määrä on käytännössä rajaton ja ratkaisuna se toimii vielä vuosikymmenten päästä. Lisäksi valokuitu nostaa kiinteistösi arvoa. Tarkista alta, onko valokuitu jo kytkettävissä osoitteeseesi. Yhteytemme ovat saatavilla tällä hetkellä Keuruun, Jämsänkosken, Jämsän, Mänttä-Vilppulan, Ruoveden, Kurun , Virtain ja Oriveden alueilla. Kartoituksessa olevat alueet löydät täältä. 

Valokuitu kannattaa – monta syytä valita varmatoiminen tulevaisuus

ElmoNetin toimialueella asuu monenlaisia ihmisiä ja heillä on erilaisia tarpeita. Toinen haluaa tehdä etätöitä, toinen katsoa kaapeli-tv:tä ilman häiriöitä.
Oli syy valokuidun hankintaan mikä tahansa, yksi on varma: valokuitu tarkoittaa pysyvyyttä muuttuvan maailman keskellä.

MARKUS, TAMPERE (OP Koti Pohjois-Häme Oy LKV) 
“Valokuitu on jo sähkön ja veden rinnalla olevia perusjuttuja ja monelle kodinostajalle välttämättömyys.”

ANTTI, VIRRAT:
“Kotitalouksissa 90 % nettiliikenteestä on striimattua videota ja musiikkia. Kunhan 4K-video yleistyy, päivittyy meilläkin Apple-telkkari 4K-versioon.”

LEENA, KEURUU:
“Valokuitu on mielestäni tulevaisuutta. Se on nopea ja saan sen kautta sekä netin että televisiopalvelut.”

PENTTI, ORIVESI:
“Se, mitä tässä haetaan, että äärimmäistä luotettavuutta. Kun minulla on 20 ihmistä verkon päässä koulutuksessa, yhteys ei saa pettää!”

MARKO, MÄNTTÄ-VILPPULA:
“Maahan kaivettu valokuitu on toiminut kuin junan vessa. Meillä koko perhe katselee omia ohjelmiaan netissä ja samalla teemme töitä koneella.”

PEKKA, KOLHO:
”Valokuitu tarvitaan, jotta kylämme kehittyisi, yritykset voisivat toimia ja ihmiset tehdä täällä etätöitä.”

Lue asiakastarinat klikkaamalla nimeen.

Omakotitaloasukkaille

valitse nopeus käyttösi mukaan:

44,90€ /kk

 • Vaativaan pelikäyttöön
 • Koko kodin laitteille
 • Etätyöskentelyyn
 • Nopein saatavilla oleva yhteys

39,90€ /kk

 • Isojen tiedostojen lataamiseen
 • Elokuvien katseluun
 • Pelaamiseen
 • Etätyöskentelyyn

29,90€ /kk

 • Nettisurffailuun
 • Somen käyttöön
 • Musiikin kuunteluun
 • Etätyöskentelyyn

Taloyhtiöille

Nopea yhteys kotiisi edullisesti:

Supernopea valokuitu taloyhtiöön Pirkanmaa ja Keski-Suomi - Kysy ElmoNetiltä lisää
 • Isojen tiedostojen lataamiseen
 • Elokuvien katseluun
 • Pelaamiseen
 • Etätyöskentelyyn
50/50 supernopea valokuitukaista taloyhtiöön Pirkanmaa ja Keski-Suomi alueella.
 • Nettisurffailuun
 • Somen käyttöön
 • Musiikin kuunteluun
 • Etätyöskentelyyn

Kylän nopein netti kotiin

Toimiva tietoliikenne helpottaa asioiden hoitamista niin kotona kuin työssä. Valokuitu on nimen omaan kodin varmatoiminen nettiyhteys, joka myös nostaa kiinteistön arvoa.

Tutustu tästä

Edullinen taloyhtiönetti

Hyvään taloyhtiöön kuuluvat myös hyvät yhteydet. Valokuidulla asukkaat käyttävät nettiä katkoitta ja voivat tilata kuidun päälle omat lisämukavuutensa.

Tutustu tästä

Kartoituksessa tai rakenteilla olevat alueet

Laajennamme jatkuvasti valokuituverkostoamme uusille asuinalueille. Katso, onko alueesi tällä hetkellä kartoituksessa tai rakenteilla.

Katso alueet tästä

Kysymyksiä ja vastauksia valokuidusta

Tarvitsetko apua? ElmoNet auttaa numerossa puh. 03 486 4300, ma–pe 8.00–16.00.

Valokuitu on valmistettu kvartsilasista ja sillä voidaan siirtää tietoa laservalolla todella nopeasti. Valokuitu on tällä hetkellä ylivoimaisin tiedonsiirron tekniikka, jonka kapasiteetti on rajaton. Tiedonsiirron nopeuteen eivät vaikuta etäisyydet eikä muut käyttäjät.

Valokuidulla saat kotiisi nopeimman netin joka mahdollistaa parhaat mahdolliset palvelut. Pystyt käyttämään samanaikaisesti useita laitteita ja palveluita ilman, että yhteys alkaa hidastua ja pätkiä. Valokuitu mahdollistaa, että käytössäsi on kaikki uudenlaiset internet-, televisio-, terveys-, turva- ja robottipalvelut. Se on myös toimintavarma yhteys etätyöskentelyyn ja -opiskeluun. Valokuidulla varmistat kotiisi nettiyhteyden, joka toimii vielä vuonna 2080. Sellainen on ElmoNetin valokuitu.

Yleisin langaton laajakaistayhteys on mobiililaajakaista, joka toimii mobiiliverkossa. Se siirtää dataa langattomasti teleoperaattoreiden 4G- ja 5G-verkoissa ja se on paras yhteys kodin ulkopuolelle. Langattomat verkot käyttävät runkoverkkoinaan valokuituverkkoa.

Valokuituyhteys rakennetaan suoraan kiinni valokuituverkkoon. Se on tiedonsiirtokapasiteetiltaan ylivoimainen: nopeus on käytännössä rajaton. Sen avulla saat kotiisi nettiyhteyden, jonka nopeus on taattu vuosikymmeniksi eteenpäin.

ADSL:ssä tieto kulkee perinteisiä kuparisia puhelinjohtoja pitkin, joten sen nopeuden rajat tulevat nopeasti vastaan. ADSL-tekniikalla toteutettavan laajakaistayhteyden suurin nopeus on 8–24 Mbit/s ja tiedon lähetysnopeus kodista maailmalle 1–3 Mbit/s.

VDSL on ADSL-yhteyttä nopeampi DSL-yhteys, mutta se tarvii runkoverkokseen valokuituverkon. VDSL-tekniikka yhdistää perinteiset kupariset puhelinjohdot ja uudet nopeat valokuidut tavalla, joka mahdollistaa jopa 300 Mbit/s-nopeudet.

Valokuituyhteys rakennetaan suoraan kiinni valokuituverkkoon. Valokuitu on optista kaapelia, jossa tieto kulkee valon välityksellä, ja valokuidun tiedonsiirtokapasiteetti on käytännössä rajaton.

Saatavuusalueemme laajenee jatkuvasti. Valokuitumme on tällä hetkellä saatavilla seuraaville paikkakunnille:

 • Keuruu
 • Jämsänkoski
 • Jämsä
 • Orivesi
 • Tampere
 • Mänttä-Vilppula
 • Ruovesi
 • Kuru
 • Virrat

Valokuituliittymän hinta on aluekohtainen. Hinta on noin 1000 – 2000 euroa. Usein liittymismaksun voi maksaa myös osamaksulla. Kaivuukustannukset aiheuttavat valtaosan valokuituliittymän hinnasta. Valokuituverkkoon on hyvä saada kerralla suurempi joukko liittyjiä, esimerkiksi naapurusto. Tämä pienentää kustannuksia verrattuna siihen, että kuituyhteys rakennettaisiin aina yhteen kotiin kerrallaan. Työn osuudesta valokuidun rakentamisessa on mahdollista hakea verottajalta kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennys tulee kuituliittymän asennuksesta ja kuitupäätelaitteen asennuksesta ja ohjelmoinnista.

Kyllä. Käytäntö on sama niin omakotitaloissa kuin taloyhtiöissä asuville – siis tasapuolisesti kaikille

Osakesarjan hinta on 310 euroa. Se on kuin minkä tahansa osakeyhtiön osakesarja, jonka voi ostaa, vaikkei haluaisi ostaa kuituliittymää – ja myös myydä vapaasti. Äänivalta tosin muuttuu sen mukaan, onko kuituasiakas vai ainoastaan osakesarjan omistaja. 

Käytäntö on sinänsä vanhaa perua, joskin sillä on perusteet tänäkin päivänä: ElmoNet, entinen Pohjois-Hämeen Puhelin, on yli 120 vuotta vanha yhtiö. Jo myydessämme puhelinliittymiä halusimme, että päätäntävalta yhtiön asioista säilyy alueen puhelin- ja verkkoliittymien käyttäjillä. Siksi osakkeenomistajuus liitettiin mukaan liittymätilauksiin, ja käytäntö on kulkenut mukana puhelinliittymistä adsl-liittymiin ja sittemmin kuituliittymiin.

Osakkeenomistaja saa päätelaitteen sekä  perusasennuksen kotiin veloituksetta. Etupaketin arvo on sama kuin osakesarjan arvo – eli 310 euroa.

Kiinteän puhelimen aikaan omistajille oli etuja puheluhinnoittelussa, mutta kilpailuviranomaiset kielsivät omistaja-alennukset kilpailua vääristävänä. Pudotimme tuolloin vuokraliittymien kuukausimaksut osakeliittymiä vastaaviksi ja lopetimme vuokraliittymien myynnin. Siten meillä on sama tuote, hinta ja päätäntävalta kaikille tasapuolisesti. Osakkeenomistajat saavat toki myös ElmoNet-lehden ja pyrimme kehittämään omistajuuden sisältöä. Siinä kuuntelemme mielellään ajatuksia asiakasomistajiltamme, muun muassa yhtiökokouksissamme. Ideat ja avaukset ovat aina tervetulleita!

Etkö löytänyt etsimääsi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme! Ota yhteyttä