Segment Pixel - Advertiser Pixel

Valokuidun lisämyynti on avattu Muuramessa – hyödynnä kampanja!

Lue lisää
Avainlippu

Vastuullisuus

ElmoNet on 100 % kotimainen valokuituyhtiö, joka on sitoutunut toimimaan vastuullisesti. Tällä sivulla kerromme tarkemmin toimintatavoistamme.

Kotimainen valokuituyhtiö tuo verorahoja ja työpaikkoja Suomeen

Kotimaisen palvelun valinta tarkoittaa sijoittamista yhteiseen hyvään. Kotimaisuus on valinta työpaikkojen, palveluiden säilymisen ja paikallisen hyvinvoinnin puolesta. ElmoNet on 100 % kotimainen yhtiö, jonka juuret ovat Ruovedellä. Maksamme verot Suomeen, työllistämme reilut 50 omaa työntekijää ja välillisesti suuren joukon paikallisia urakoitsijoita. Kun valokuitu tärkeänä infrana on kotimaisissa, luotettavissa käsissä, se tuo myös turvallisuutta meille kaikille.

Pitkä laituri, jonka takana avautuu laakea sumuinen vesistö.

Paikallisena yhtiönä laitamme hyvän kiertämään tukemalla paikallisia toimijoita

ElmoNet on toiminut alueellaan yli 125 vuotta, aiemmin nimellä Pohjois-Hämeen Puhelin – ja on läpi toimintansa osallistunut paikallisen urheilu- ja kulttuuritoiminnan tukemiseen.

Hyvä kiertää kanssamme! Tuemme pesäpallossa seuroja kuten Manse PP, Ruoveden Pirkat ja Ylöjärven Pallo, lentopallossa Oriveden Ponnistusta ja Vilppulan Tähteä; lisäksi tuemme golfia (Toriseva Golf), ratsastusta (Virtain Ratsastajat ry), raviurheilua (Mäntän Ravit), yleisurheilua (Virtain Urheilijat ry)  ja jääkiekkoa (Virtain Kiekko-Karhut ry).
Kulttuuritoiminnan puolella tuemme paikallisia musiikkifestivaaleja (Musiikkia! Ruovesi, KesäVirratSoi), teatteriyhdistyksiä (Ruoveden Teatteri, Pyynikkilän kesäteatteri) sekä kuvataidetta (Mäntän kuvataideviikot)  ja paikallista näyttelytoimintaa.

 

 

Finnet-liiton jäsenyhtiönä olemme allekirjoittaneet Vastuullisuussitoumuksen

ElmoNet on yksi suomalaisen Finnet-liiton jäsenyhtiöistä. Yhdessä jäsenyhtiöt (joista monet ovat taustaltaan entisiä kotimaisia puhelinyhtiöitä) ovat sitoutuneet toimimaan yhteisillä eettisillä periaatteilla ja allekirjoittaneet kaikkia jäsenyhtiöitä velvoittavan Vastuullisuussitoumuksen. Se ohjaa mm. valokuituliittymien myynnin ja markkinoinnin vastuullisuutta, velvoittaa toimimaan hyvän kauppatavan mukaisesti ja edustamaan sopimusmalleja ja -ehtoja, jotka ovat asiakkaan edun mukaisia. Vastuullisuussitoumuksesta voi lukea lisää täältä. 

 

 

Taloudellinen vastuullisuus tarkoittaa harkittuja rakentamispäätöksiä, joissa asiakas ei toimi rahoittajana

Kun valokuituyhtiö toimii pitkäjänteisesti, harkiten ja taloudellisesti vastuullisesti, se tarkoittaa asiakkaille vakautta ja varmuutta palveluiden säilymisestä sekä tietoa, että rakentaminen tapahtuu vakaan yhtiön omista varoista eikä asiakkaiden riskillä ja rahoituksella. Valokuiturakentaminen on kallis investointi, jossa suurin kustannus tulee maanrakentamisesta, sillä valokuitu kaivetaan maahan. ElmoNet on vakavarainen, kokenut ja yli 125-vuotias yhtiö, joka tekee jokaisen rakentamispäätöksen huolellisen arvioinnin pohjalta.

 

 

Olemme osa vihreämpää tulevaisuutta, sillä valokuitu on ekologisin nettiyhteys

Valokuitu on tutkitusti energiatehokas ja ekologinen nettiratkaisu. Finnet-liiton julkaiseman ympäristötutkimuksen mukaan valokuituverkon rakentamisesta ja käyttämisestä syntyvä vuotuinen hiilidioksidipäästömäärä kotitaloutta kohden (5,48 kg) vastaa noin puolen promillen osuutta keskiverto suomalaisen hiilijalanjäljestä. Toimiva nettiyhteys mahdollistaa lisäksi etätyön, jolloin turha ajaminen kodin ja työpaikan välillä on vältettävissä ja palaverit on siirrettävissä nettiin.

 

 

Sosiaalista vastuullisuutta on pitää huolta omistaan

ElmoNet on asiakkaidensa omistama ja myös tekijämme ovat omiamme: meillä on omat asiakaspalvelijat, omat verkkosuunnittelijat, oma asennus ja omat myyjät. Tunnemme tuotteemme, toimialueemme ja tekijämme. Emme hae pikavoittoja aggressiivisella markkinnilla ja riskialttiilla rakentamispäätöksillä, vaan haluamme pitkäkestoista hyvää kaikille. Siksi myös urat meillä ovat pitkiä! Seuraamme henkilöstömme hyvinvointia säännöllisillä tyytyväisyyskyselyillä, sillä haluamme, että meillä on hyvä olla: sekä asiakkaana että töissä.