Segment Pixel - Advertiser Pixel

Phpoint- ja kotipoint-sähköpostipalvelu uudistuu 4.3.2024!

Katso käyttöohje
Avainlippu

Kaikki, mitä halusit tietää ElmoNetin osakkeesta

Osakkeenomistaja, asiakasomistaja, omistaja-asiakas – siis mikä? ElmoNetin kuituliittymän osakkeen omistamiseen liittyen ohjautuu myyntiimme aika ajoin kysymyksiä, joihin kuituasiantuntijamme Jari Liski vastaa nyt kattavasti. Muista, että aina voit kysyä lisää asiakaspalvelustamme, jossa vastaamme mietityttämään jääneisiin kysymyksiin parhaamme mukaan. 

Pitääkö kaikilla ElmoNetin kuituliittymän hankkivilla olla osake?

Kyllä, osake lunastetaan aina. Käytäntö on sama niin omakotitaloissa kuin taloyhtiöissä asuville – siis tasapuolisesti kaikille

Paljonko kuituosake maksaa?

Osakesarjan hinta on 310 euroa. Se on kuin minkä tahansa osakeyhtiön osakesarja, jonka voi ostaa, vaikkei haluaisi ostaa kuituliittymää – ja myös myydä vapaasti. Äänivalta tosin muuttuu sen mukaan, onko osakkeen haltija valokuituasiakas vai ainoastaan osakesarjan omistaja. 

Mitä tarkoittaa osakesarja?

ElmoNetin osakkeet on jaettu A- ja B-sarjaan, ja yksi osakesarja on yhteensä 30 osaketta: 15 ja 15 molempia. Niihin liittyvä äänivalta on määritetty sen mukaan, omistaako valokuituliittymän vai ainoastaan osakkeet.

Miksi ElmoNetillä on käytössään osakkeenomistajuus valokuidun tilaajille?

Käytäntö on sinänsä vanhaa perua, joskin sillä on perusteet tänäkin päivänä: ElmoNet, entinen Pohjois-Hämeen Puhelin, on yli 120 vuotta vanha yhtiö. Jo myydessämme puhelinliittymiä halusimme, että päätäntävalta yhtiön asioista säilyy alueen puhelin- ja verkkoliittymien käyttäjillä. Siksi osakkeenomistajuus liitettiin mukaan liittymätilauksiin, ja käytäntö on kulkenut mukana puhelinliittymistä adsl-liittymiin ja sittemmin valokuituliittymiin.

Liittyykö omistajuuteen päätäntävallan lisäksi muita etuja?

Kiinteän puhelimen aikaan omistajille oli etuja puheluhinnoittelussa, mutta kilpailuviranomaiset kielsivät omistaja-alennukset kilpailua vääristävänä. Pudotimme tuolloin vuokraliittymien kuukausimaksut osakeliittymiä vastaaviksi ja lopetimme vuokraliittymien myynnin. Siten meillä on sama tuote, hinta ja päätäntävalta kaikille tasapuolisesti. Pyrimme kehittämään omistajuuden sisältöä jatkuvasti. Siinä kuuntelemme mielellään ajatuksia asiakasomistajiltamme, muun muassa yhtiökokouksissamme. Ideat ja avaukset ovat aina tervetulleita!

Miten osakkeen myynti eteenpäin onnistuu?

Osake on aina asunto- ja käyttökohdekohtainen. Jos esimerkiksi omakotitalossa on ollut ElmoNetin valokuitu ja talo myydään, voi kuituliittymän osakesarjan myydä vapaasti eteenpäin seuraavalle asukkaalle. Tällöin uusi asukas voi soittaa asiakaspalveluumme tai käydä myymälässä tekemässä omistajanvaihdosilmoituksen.

 

Jaa artikkeli