Segment Pixel - Advertiser Pixel

Alavudella on avattu valokuidun lisämyynti – tilaukset 30.6. mennessä!

Lue lisää
Avainlippu

Kaikki, mitä halusit tietää ElmoNetin osakkeesta

Osakkeenomistaja, asiakasomistaja, omistaja-asiakas – siis mikä? ElmoNetin valokuituliittymään kuuluva osake herättää aika ajoin kysymyksiä, olemmehan varsin poikkeuksellisesti asiakkaiden omistama valokuituyhtiö.  Nyt ElmoNetin liiketoimintajohtaja  Jari Peltonen vastaa yleisimpiin kysymyksiin. Muista, että aina voit kysyä lisää asiakaspalvelustamme, jossa vastaamme mielellään mietityttämään jääneisiin kysymyksiin.  

Juttua on päivitetty 5.6.2024.

Pitääkö kaikilla ElmoNetin valokuituliittymän hankkivilla olla osake?

Kyllä, osake lunastetaan aina valokuituliittymän hankinnan yhteydessä. Käytäntö on sama kaikilla alueillamme – siis tasapuolisesti kaikille.  

Miksi ElmoNetillä on käytössä osake valokuidun tilaajille?

Käytäntö on vanhaa perua, joskin sillä on perusteet tänäkin päivänä: ElmoNet, entinen Pohjois-Hämeen Puhelin, on yli 125 vuotta vanha yhtiö. Jo myydessämme puhelinliittymiä halusimme, että päätäntävalta yhtiön asioista säilyy alueen puhelin- ja verkkoliittymien käyttäjillä. Siksi osakkeenomistajuus liitettiin mukaan liittymätilauksiin, ja käytäntö on kulkenut mukana puhelinliittymistä adsl-liittymiin ja sittemmin valokuituliittymiin.

Omistajuudella turvataan ensisijassa valokuidun tilaajien asemaa: Koska omistajuus on hajautettuna asiakkailla, meitä ei voida kaapata tai myydä. Kanssamme ei siis ole riskiä, että hinnat pomppaavat, jos omistaja vaihtuu. Lisäksi eurot jäävät kotimaahan ja paikkakunnille eivätkä mene esimerkiksi ulkomaisen pääomasijoittajan taskuun.

Paljonko ElmoNetin osake maksaa?

Osakesarjan hinta on aina  310 euroa. Se on kuin minkä tahansa osakeyhtiön osakesarja, jonka voi ostaa, vaikkei haluaisi ostaa valokuituliittymää – ja myös myydä vapaasti eteenpäin. Äänivalta tosin muuttuu sen mukaan, onko osakkeen haltija valokuituasiakas vai ainoastaan osakesarjan omistaja. 

Mitä tarkoittaa osakesarja?

ElmoNetin osakkeet on jaettu A- ja B-sarjaan, ja yksi osakesarja on yhteensä 30 osaketta: 15 ja 15 molempia. Niihin liittyvä äänivalta on määritetty sen mukaan, omistaako valokuituliittymän vai ainoastaan osakkeet.

Saako asiakasomistaja päätäntävallan lisäksi muita etuja?

Kiinteän puhelimen aikaan omistajille oli etuja puheluhinnoittelussa, mutta kilpailuviranomaiset kielsivät omistaja-alennukset kilpailua vääristävänä. Pudotimme tuolloin vuokraliittymien kuukausimaksut osakeliittymiä vastaaviksi ja lopetimme vuokraliittymien myynnin. Siten meillä on sama tuote, hinta ja päätäntävalta kaikille tasapuolisesti.

Tänä päivänä osakkeenomistajat saavat päätäntävallan lisäksi mm. kuukausittaisia ilmaiskanavia katsottavaksi ja lisäksi arvomme omistajien kesken aika ajoin mukavia palkintoja kuten teatterilippuja. Pyrimme kehittämään omistajuuden sisältöä jatkuvasti, ja kuuntelemme mielellään ajatuksia asiakasomistajiltamme muun muassa yhtiökokouksissa. Ideat ja avaukset ovat aina tervetulleita!

Miten ElmoNetin osakkeen myynti eteenpäin onnistuu?

Jos omakotitalossa on ollut ElmoNetin valokuitu ja talo myydään, voi kuituliittymän osakesarjan myydä vapaasti eteenpäin seuraavalle asukkaalle. Tällöin uusi asukas voi soittaa asiakaspalveluumme tai käydä Ruoveden asiakaspalvelupisteessä tekemässä omistajanvaihdosilmoituksen. Toki osakkeen voi pitää itsellään vaikka muuttaisi: Hyvää, kestävää ja kotimaista yhtiötä on järkevä omistaa! 

 

Jaa artikkeli