Segment Pixel - Advertiser Pixel

Tampereen Leinolan lisämyynti on alkanut – valokuituliittymä nyt 0€!

Lue lisää
Avainlippu

Valokuitu yhä useammin kysytty kiinteistökaupoissa

Yhä useampi kodin ostaja varmistaa, onko kiinteistössä valokuitu tai valmius siihen.  Näin kuvailee kiinteistöbisnestä OP Koti Pohjois-Häme Oy LKV:n myyntiedustaja Markus Rantaviita

Rantaviita myy koteja Ruovesi-Kuru-alueella ja sanoo etenkin vapaa-ajan asuntojen kysynnän olevan kova. Näkyykö kiinnostus valokuituun myös vapaa-ajan kohteissa? 

–  Kyllä, yhtä lailla niissä – johtuen osaltaan siitä, että ostajakunta vapaa-ajan asunnoissa nuorenee. Kaikki on tietenkin yksilöllistä: toiselle riittää mökki ilman sähköjä, toinen hakee kohdetta, jossa voi tarvittaessa tehdä etätöitä, Rantaviita sanoo.  

Etätöiden lisääntyessä koti on usealle myös toimisto. Nopea netti sujuvoittaa arkea.

”Valokuituliittymä lisää kohteen myytävyyttä”

Pysyvän asumisen kohteissa valokuidun kysyntä korostuu. Jos valokuitua ei ole valmiiksi, moni haluaa varmistaa, onko alueella valokuituverkko olemassa.  Ruovedellä tilanne on tältä osin hyvä, sillä kunnan valokuituverkko on Pirkanmaan kattavin.

-Valokuitu on asia, joka kartoitetaan myyjän kanssa heti kohteen tietoja läpikäytäessä. Se on jo sähkön ja veden rinnalla olevia perusjuttuja – ja monelle ostajalle välttämättömyys. Ei tietenkään kaikille. Ostokriteereissä korostuvat myös rauha, tila ja riittävät palvelut. 

Vaikuttaako valokuitu kohteen myyntihinnan arvioon?  

– Pikemminkin voisi sanoa, että valokuitu tai valmius siihen lisää kohteen myytävyyttä, etenkin sellaisissa tapauksissa, kun ostajana on esimerkiksi lapsiperhe, jossa on käyttöä nopeille yhteyksille tai jossa tehdään etätöitä.

Uusilla alueilla valokuitu on usein parin vuoden projekti

Valokuidun arvo on tyypillisesti muutamia tonneja. Esimerkiksi ElmoNetillä jälkiliittymismaksu rakennetuilla kuitualueilla on noin 2000 €, hinta vaihtelee alueittain. Päälle tulevan ElmoNetin osakkeen voi myydä eteenpäin kohde myytäessä. 

– Valokuituhankkeet ovat aina vähintään kahden vuoden projekteja. Jos uudelta alueelta saadaan riittävä määrä valokuituliittymien tilaajia ja rakentamispäätös voidaan tehdä, menee kaivuutöihin ja kytkentään vielä noin vuoden verran, sanoo Jari Liski ElmoNetiltä.

Markus Rantaviita on Koti Pohjois-Häme Oy LKV:n myyntiedustaja
Markus Rantaviiva uskoo, että Ruovesi saattaa kokea vielä muuttobuumin. “Tampereen seudulla voi yksinkertaisesti tulla tila ja hinnat vastaan. Tampereelle ajaa vain tunnin ja toisaalta etätyöt yleistyvät.”

Onko sinun alueellasi jo valokuitu? Katso ElmoNetin saatavuuskartasta:  

https://elmonet.fi/netti/saatavuuskartta/  

 

Jaa artikkeli