Ennakkomyynnissä: Muurame: Tervamäki, Orivesi: Urheilutie-Hakamäentie, Jämsä: Muurajaisjärvi-Himoshuippu, Kangasala: Suorama, Harjunsalo, Ranta-Koivisto, Ruutana Itäpuoli

Tutustu ja tilaa!

Valokuitu

ElmoNet - Kylän nopein laajakaista

ElmoNetin valokuidulla häiriötön netti kotiin

Surffaa, striimaa, työskentele ja asioi sujuvasti ElmoNetin varmalla valokuituliittymällä. Valokuitu on kaistaltaan käytännössä rajaton ja toimii vielä vuosikymmenten päästä. Lisäksi valokuitu nostaa kiinteistön arvoa. Tarkista, onko ElmoNetin kuitu jo kytkettävissä osoitteeseesi tai tarkista jo rakennettujen alueiden saatavuuskartta.

Vaikka kotisi ei vielä olisi saatavuusalueella, valokuitu saattaa olla jo matkalla luoksesi. ElmoNetillä on lukuisia rakenteilla tai ennakkokartoituksessa olevia alueita. Katso alempaa, löytyykö kotipaikkakuntasi sieltä. Parhaimmillaan pääset kuituun kiinni piankin ja vielä ennakkohintaan.

Miksi valokuitu? Katso video

Katso rakenteilla olevat alueet:

ElmoNet rakentaa valokuitua yhä uusille alueille. Katso paikkakuntakohtaiset valokuituhankkeet alla olevista linkeistä ja liity mukaan, ennen kuin kaivinkone menee ohi. Paikkakunnan pääsivulla voit tehdä myös aloitteen valokuitualueen laajentamiseksi. Riittävä määrä kiinnostuneita voi käynnistää rakentamishankkeen.

Uusi huippunopeus: Kiitotie!

Kylän nopein netti antaa symmetrisen 10 000/10 000 Mbit/s huippunopeuden. Saatavuudesta saat lisätietoja asiakaspalvelustamme.

Katso kaikki nopeudet ja hinnat! 

Valokuitu kannattaa – monta syytä valita ElmoNet

Datamäärät kasvavat jatkuvasti ja yhä suurempi osa elämästämme tapahtuu netin varassa. Valokuitu on kestävä vastaus kasvaviin tiedonsiirtomääriin. Jos alueellasi toimii ElmoNet, sinulla on mahdollisuus valita valokuituyhtiö, joka on:

Kotimainen: Olemme osa Finnet-liittoa ja 100 % suomalainen yhtiö.
Vakaa: 120 vuotta historiaa kertoo, että meillä asiat tehdään kestävästi.
Kokenut: Olemme rakentaneet valokuitua vuosikymmenet, tuhansien kilometrien edestä.
Hyvämaineinen: Mm. Suomen Vahvimmat AA-sertifikaatti kertoo luotettavuudestamme.
Palveleva:  Saat meiltä paikallista, kasvollista palvelua asiakaspalvelusta omiin asentajiin.

Nämä ovat valokuidun tärkeimmät hyödyt. Katso videolta lisää.

  • Häiriöttömin ja nopein nettiyhteys
  • Palvelee vuosikymmenet myös kasvavissa tiedonsiirtomäärissä
  • Nostaa kiinteistön arvoa
  • ElmoNetiltä paikallinen, asiakaslähtöinen palvelu

"Tämän vuoksi haluan valokuidun"

ElmoNetin toimialueella asuu monenlaisia ihmisiä ja heillä on erilaisia tarpeita. Toinen haluaa tehdä etätöitä, toinen katsoa kaapeli-tv:tä ilman häiriöitä. Oli syy valokuidun hankintaan mikä tahansa, yksi on varma: valokuitu tarkoittaa pysyvyyttä muuttuvan maailman keskellä.


Katso kaikki asiakastarinat

“Valokuitu on jo sähkön ja veden rinnalla olevia perusjuttuja ja monelle kodinostajalle välttämättömyys.”

MARKUS, TAMPERE (OP Koti Pohjois-Häme Oy LKV) 
Katso kaikki asiakastarinat

“Kotitalouksissa 90 % nettiliikenteestä on striimattua videota ja musiikkia. Kunhan 4K-video yleistyy, päivittyy meilläkin Apple-telkkari 4K-versioon.”

ANTTI, VIRRAT
Katso kaikki asiakastarinat

“Valokuitu on mielestäni tulevaisuutta. Se on nopea ja saan sen kautta sekä netin että televisiopalvelut.”

LEENA, KEURUU
Katso kaikki asiakastarinat

“Se, mitä tässä haetaan, että äärimmäistä luotettavuutta. Kun minulla on 20 ihmistä verkon päässä koulutuksessa, yhteys ei saa pettää!”

PENTTI, ORIVESI
Katso kaikki asiakastarinat

“Maahan kaivettu valokuitu on toiminut kuin junan vessa. Meillä koko perhe katselee omia ohjelmiaan netissä ja samalla teemme töitä koneella.”

MARKO, MÄNTTÄ-VILPPULA
Katso kaikki asiakastarinat

”Valokuitu tarvitaan, jotta kylämme kehittyisi, yritykset voisivat toimia ja ihmiset tehdä täällä etätöitä.”

PEKKA, KOLHO
Katso kaikki asiakastarinat

Miten saat valokuidun kotiisi

Lue miten valokuidun rakentamisprosessi etenee.

Tutustu tästä

Edullinen taloyhtiönetti

Hyvään taloyhtiöön kuuluvat myös hyvät yhteydet. Valokuidulla asukkaat käyttävät nettiä katkoitta ja voivat tilata kuidun päälle omat lisämukavuutensa.

Tutustu tästä

5G vai valokuitu?

Mitä eroa on eri nettiratkaisuilla? Mihin tarvitaan 5G:tä, missä asioissa valokuitu on ehdoton? Artikkeleissa valaisussa kuuma kysymys.

Lue juttu

Kysymyksiä ja vastauksia valokuidusta

Tarvitsetko apua? ElmoNet auttaa numerossa puh. 03 486 4300, ma–pe 8.00–16.00.

Valokuitu on valmistettu kvartsilasista ja sillä voidaan siirtää tietoa laservalolla todella nopeasti. Valokuitu on tällä hetkellä ylivoimaisin tiedonsiirron tekniikka, jonka kapasiteetti on rajaton. Tiedonsiirron nopeuteen eivät vaikuta etäisyydet eikä muut käyttäjät.

Valokuidulla saat kotiisi nopeimman netin joka mahdollistaa parhaat mahdolliset palvelut. Pystyt käyttämään samanaikaisesti useita laitteita ja palveluita ilman, että yhteys alkaa hidastua ja pätkiä. Valokuitu mahdollistaa, että käytössäsi on kaikki uudenlaiset internet-, televisio-, terveys-, turva- ja robottipalvelut. Se on myös toimintavarma yhteys etätyöskentelyyn ja -opiskeluun. Valokuidulla varmistat kotiisi nettiyhteyden, joka toimii vielä vuonna 2080. Sellainen on ElmoNetin valokuitu.

Yleisin langaton laajakaistayhteys on mobiililaajakaista, joka toimii mobiiliverkossa. Se siirtää dataa langattomasti teleoperaattoreiden 4G- ja 5G-verkoissa ja se on paras yhteys kodin ulkopuolelle. Langattomat verkot käyttävät runkoverkkoinaan valokuituverkkoa.

Valokuituyhteys rakennetaan suoraan kiinni valokuituverkkoon. Se on tiedonsiirtokapasiteetiltaan ylivoimainen: nopeus on käytännössä rajaton. Sen avulla saat kotiisi nettiyhteyden, jonka nopeus on taattu vuosikymmeniksi eteenpäin.

ADSL:ssä tieto kulkee perinteisiä kuparisia puhelinjohtoja pitkin, joten sen nopeuden rajat tulevat nopeasti vastaan. ADSL-tekniikalla toteutettavan laajakaistayhteyden suurin nopeus on 8–24 Mbit/s ja tiedon lähetysnopeus kodista maailmalle 1–3 Mbit/s.

VDSL on ADSL-yhteyttä nopeampi DSL-yhteys, mutta se tarvii runkoverkokseen valokuituverkon. VDSL-tekniikka yhdistää perinteiset kupariset puhelinjohdot ja uudet nopeat valokuidut tavalla, joka mahdollistaa jopa 300 Mbit/s-nopeudet.

Valokuituyhteys rakennetaan suoraan kiinni valokuituverkkoon. Valokuitu on optista kaapelia, jossa tieto kulkee valon välityksellä, ja valokuidun tiedonsiirtokapasiteetti on käytännössä rajaton.

Saatavuusalueemme laajenee jatkuvasti. Valokuitumme on tällä hetkellä saatavilla seuraaville paikkakunnille:

Valokuituliittymän hinta on aluekohtainen. Usein liittymismaksun voi maksaa myös osamaksulla. Kaivuukustannukset aiheuttavat valtaosan valokuituliittymän hinnasta. Valokuituverkkoon on hyvä saada kerralla suurempi joukko liittyjiä, esimerkiksi naapurusto. Tämä pienentää kustannuksia verrattuna siihen, että kuituyhteys rakennettaisiin aina yhteen kotiin kerrallaan. Työn osuudesta valokuidun rakentamisessa on mahdollista hakea verottajalta kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennys tulee kuituliittymän asennuksesta ja kuitupäätelaitteen asennuksesta ja ohjelmoinnista.

Valokuituliittymän lisäksi tilaaja maksaa palvelusta kuukausimaksua valitun nettinopeuden mukaan. ElmoNetin ajankohtaiset nettinopeudet ja niiden kuukausimaksut voit tarkistaa täältä.  

Kyllä. Käytäntö on sama niin omakotitaloissa kuin taloyhtiöissä asuville – siis tasapuolisesti kaikille

Osakesarjan hinta on 310 euroa. Se on kuin minkä tahansa osakeyhtiön osakesarja, jonka voi ostaa, vaikkei haluaisi ostaa kuituliittymää – ja myös myydä vapaasti. Äänivalta tosin muuttuu sen mukaan, onko kuituasiakas vai ainoastaan osakesarjan omistaja. 

Käytäntö on sinänsä vanhaa perua, joskin sillä on perusteet tänäkin päivänä: ElmoNet, entinen Pohjois-Hämeen Puhelin, on yli 120 vuotta vanha yhtiö. Jo myydessämme puhelinliittymiä halusimme, että päätäntävalta yhtiön asioista säilyy alueen puhelin- ja verkkoliittymien käyttäjillä. Siksi osakkeenomistajuus liitettiin mukaan liittymätilauksiin, ja käytäntö on kulkenut mukana puhelinliittymistä adsl-liittymiin ja sittemmin kuituliittymiin.

Osakkeenomistaja saa päätelaitteen sekä  perusasennuksen kotiin veloituksetta. Etupaketin arvo on sama kuin osakesarjan arvo – eli 310 euroa.

Kiinteän puhelimen aikaan omistajille oli etuja puheluhinnoittelussa, mutta kilpailuviranomaiset kielsivät omistaja-alennukset kilpailua vääristävänä. Pudotimme tuolloin vuokraliittymien kuukausimaksut osakeliittymiä vastaaviksi ja lopetimme vuokraliittymien myynnin. Siten meillä on sama tuote, hinta ja päätäntävalta kaikille tasapuolisesti. Osakkeenomistajat saavat toki myös ElmoNet-lehden ja pyrimme kehittämään omistajuuden sisältöä. Siinä kuuntelemme mielellään ajatuksia asiakasomistajiltamme, muun muassa yhtiökokouksissamme. Ideat ja avaukset ovat aina tervetulleita!

Etkö löytänyt etsimääsi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme! Ota yhteyttä