Segment Pixel - Advertiser Pixel

Valokuidun lisämyynti on avattu Muuramessa – hyödynnä kampanja!

Lue lisää
Avainlippu

Nopea laajakaista kotiin ElmoNetin valokuidulla

ElmoNet - Kotimainen ja vakaa valokuituyhtiö

ElmoNetin valokuitu on vastuullinen, kotimainen ja kestävä

Surffaa, striimaa, työskentele ja asioi sujuvasti ElmoNetin varmalla valokuituliittymällä ja laajakaistalla. Olemme rakentaneet tuhansia kilometrejä valokuitua Pirkanmaalle, Keski-Suomeen ja Etelä-Pohjanmaalle ja otamme yhä uusia alueita kartoitukseen. Tarkista osoitehaulla, onko ElmoNetin kuitu jo kytkettävissä osoitteeseesi tai kurkkaa alta kuntakohtaiselta sivulta, onko alueesi rakenteilla tai ennakkokartoituksessa.  

Jos haluat kysyä valokuidun hankinnasta, ota yhteyttä myyntiedustajiimme:

Jani Riekki: 050 467 5407
Otto Niemelä: 044 746 4254

Tarkista valokuidun saatavuus

Tarkista osoitehaulla, onko ElmoNetin kuitu jo kytkettävissä kotiisi!

Katso rakenteilla olevat alueet:

ElmoNet rakentaa valokuitua yhä uusille alueille. Katso paikkakuntakohtaiset valokuituhankkeet alla olevista linkeistä ja liity mukaan laajakaistaan, ennen kuin kaivinkone menee ohi. Paikkakunnan pääsivun lomakkeella voit tehdä myös aloitteen valokuitualueen laajentamiseksi. Riittävä määrä kiinnostuneita voi käynnistää rakentamishankkeen.

Uusi huippunopea laajakaista: Täältä tulee Kiitotie!

ElmoNetiltä saat kylän nopeimman netin, joka antaa symmetrisen 10000/10000 Mbit/s -huippunopeuden. Kiitotie-laajakaistalla on toistaiseksi rajattu saatavuus, ja lisätietoja saatavuudesta voit tiedustella asiakaspalvelustamme.

Tutustu myös keväällä 2024 lanseerattuun uuteen laajakaista-nopeuteemme, Valtaväylään (2500/2500 Mbit/s). Myös valtaväylässä on rajattu saatavuus!

Katso nopeudet ja hinnat! 

Valokuitu kannattaa: Monta syytä valita ElmoNet

Datamäärät kasvavat ja yhä suurempi osa elämästämme tapahtuu netin varassa. Valokuitu mahdollistaa laajakaista-nettiyhteyden, joka on kestävä vastaus kasvaviin tiedonsiirtomääriin. Valokuidun käyttäjät ovat myös tyytyväisiä valintaansa: 95 % laajakaista-asiakkaista on tyytyväisiä kotinsa internet-yhteyteen! Jos alueellasi toimii ElmoNet, voit valita valokuituyhtiön, joka on:

Kotimainen: Olemme osa Finnet-liittoa ja 100 % suomalainen yhtiö.
Suositeltu: Asiakastyytyväisyytemme on alan huippua, 4.4/5. ⭐️⭐️⭐️⭐️ (Finnet-liiton tutkimus, 2023)
Vakaa: Yli 125 vuotta historiaa on takuu siitä, että meillä asiat tehdään kestävästi.
Kokenut: Olemme rakentaneet valokuitua tuhansia kilometrejä.
Hyvämaineinen: Mm. Suomen Vahvimmat AA-sertifikaatti kertoo luotettavuudestamme.
Sinun oma:  Meillä on oma suunnittelu, omat asentajat ja oma asiakaspalvelu. Ja asiakasomisteisena yhtiönä sinä omistat meidät!

95 % valokuidun käyttäjistä on tyytyväisiä kotinsa internet-yhteyteen.
(Lähde: Finnet-liiton tutkimus, 2023)

"Tämän vuoksi haluan valokuidun"

“Kotitalouksissa 90 % nettiliikenteestä on striimattua videota ja musiikkia. Kunhan 4K-video yleistyy, päivittyy meilläkin Apple-telkkari 4K-versioon.”

ANTTI, VIRRAT
Katso kaikki asiakastarinat

“Valokuitu on mielestäni tulevaisuutta. Se on nopea ja saan sen kautta sekä netin että televisiopalvelut.”

LEENA, KEURUU
Katso kaikki asiakastarinat

“Se, mitä tässä haetaan, että äärimmäistä luotettavuutta. Kun minulla on 20 ihmistä verkon päässä koulutuksessa, yhteys ei saa pettää!”

PENTTI, ORIVESI
Katso kaikki asiakastarinat

“Maahan kaivettu valokuitu on toiminut kuin junan vessa. Meillä koko perhe katselee omia ohjelmiaan netissä ja samalla teemme töitä koneella.”

MARKO, MÄNTTÄ-VILPPULA
Katso kaikki asiakastarinat

”Valokuitu tarvitaan, jotta kylämme kehittyisi, yritykset voisivat toimia ja ihmiset tehdä täällä etätöitä.”

PEKKA, KOLHO
Katso kaikki asiakastarinat

“Valokuitu on jo sähkön ja veden rinnalla olevia perusjuttuja ja monelle kodinostajalle välttämättömyys.”

MARKUS, TAMPERE (OP Koti Pohjois-Häme Oy LKV) 
Katso kaikki asiakastarinat

Valokuitu on ratkaisu monenlaisiin tarpeisiin. Oli syy valokuidun hankintaan mikä tahansa, yksi on varma: valokuitu tarkoittaa pysyvyyttä muuttuvan maailman keskellä.


Katso kaikki asiakastarinat

Miten saan valokuidun kotiini?

Lue miten valokuidun rakentamisprosessi etenee.

Tutustu tästä

Edullinen taloyhtiönetti

Hyvään taloyhtiöön kuuluvat hyvät tietoliikenneyhteydet. Taloyhtiön valokuidulla asukkaat käyttävät nettiä katkoitta ja voivat tilata kuidun päälle laajakaistan lisäksi muut lisämukavuutensa.

Tutustu tästä

5G vai valokuitu?

Mitä eroa on eri nettiratkaisuilla? Mihin tarvitaan 5G:tä, missä asioissa valokuitu on ehdoton? Artikkelissa valaisussa kuuma kysymys.

Lue juttu

Kysymyksiä ja vastauksia valokuidusta

Tarvitsetko apua? ElmoNet auttaa numerossa 03 486 4300, ma–pe 8–16.

Valokuitu on ohut, kvartsilasista valmistettu johdin, jonka avulla tietoa voidaan siirtää äärimmäisen  nopeasti. Valokuitu on tällä hetkellä ylivoimainen tiedonsiirtotekniikka, jonka kapasiteetti on käytännössä rajaton. Tiedonsiirron nopeuteen eivät valokuidussa vaikuta etäisyydet tai  muut käyttäjät.

Valokuitu on vakaa ja nopea netti, jossa yhteys ei hidastu, kuormitu tai pätki, vaikka nettiyhteyttä käyttäisi samanaikaisesti lukuisat laitteet tai käyttäjät. Valokuitu mahdollistaa uudenaikaiset älykoti-, televisio-, terveys-, turva- ja robotiikkapalvelut. Se on toimintavarma yhteys myös etätyöhön ja etäopiskeluun. Valokuitu on kodin oma laajakaista-nettiyhteys, joka nostaa kiinteistön arvoa ja palvelee kerran investoituna vuosikymmenet.

ElmoNetin valokuitu on saatavilla omakotitaloihin ja taloyhtiöihin Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Etelä-Pohjanmaalla. Osoitehaullamme tai asiakaspalvelustamme selvität, onko valokuitu jo kytkettävissä osoitteeseesi. Saatavuusalueemme laajenee jatkuvasti. Valokuidun paikkakuntakohtaiset hankealueet löydät alla olevasta listasta.

Lisäksi valokuidullamme on hyvä saatavuus alueilla:

  • Ruovesi
  • Kuru
  • Virrat

Valokuidun hinta vaihtelee suurestikin eri yhtiöiden ja alueiden välillä. Kuluttajan kannattaa olla tarkkana, mitä hinnat sisältävät, miten palvelut laskutetaan ja millaisia kampanjahintoja eri yhtiöissä käytetään.

Tyypillisesti valokuidun hinta muodostuu vähintäänkin:

  • Kertaluontoisesta valokuidun liittymämaksusta sekä
  • Kuukausittaisesta valokuidun käyttömaksusta

Lisäksi yhtiöillä saattaa olla omia verkkomaksuja, kytkentämaksuja tai asennusmaksuja. ElmoNet perii vain kytkentämaksun, joka on kaikilla alueilla 89 €.

Liittymämaksulla katetaan kuluja, joita aiheutuu valokuitukaapelin kaivamisesta maahan ja hinta vaihtelee alueittain.  Kun valokuidun tilaajia on samalta alueelta useita, saadaan kaivuun kustannukset jaettua useamman kiinteistön kesken. Siksi on aina kannattavaa, että useampi talo kytketään valokuituun kerralla sen sijaan, että kaivurit tilattaisiin alueelle yhden kiinteistön vuoksi.

ElmoNetillä liittymämaksu sisältää aina  kaivuun, asennuksen – ja päätelaitteen! 

Käyttömaksu määräytyy asiakkaan käyttämän laajakaistan nopeuden mukaan ja sitä maksetaan kuukausittain.  ElmoNetin nettinopeuksien kuukausihinnat löydät täältä.

ElmoNetillä asiakas hankkii valokuituliittymän käyttöönoton yhteydessä lisäksi ElmoNetin osakkeen (310 €), mikä on saman suuruinen kaikille ja varmistaa, että asiakasomisteisena yhtiönä päätäntävalta yhtiön asioista säilyy paikkakunnalla. Osakkeen voi myydä eteenpäin esim. muutettaessa. Lue lisää osakkeesta täältä.

Kyllä. Käytäntö on sama niin omakotitaloissa kuin taloyhtiöissä asuville – siis tasapuolisesti kaikille ElmoNetin asiakkaille.  Osake on käytössä, sillä olemme asiakasomisteinen  yhtiö. Siten valokuitu tärkeänä  infrana säilyy kotimaisissa, paikallisissa käsissä ja itse valokuidun käyttäjät saavat vaikuttaa yhtiön asioihin. 

Käytäntö on vanhaa perua, mutta sillä on perusteet tänäkin päivänä: ElmoNet, entinen Pohjois-Hämeen Puhelin, on yli 120 vuotta vanha yhtiö. Jo myydessämme puhelinliittymiä halusimme, että päätäntävalta yhtiön asioista säilyy alueen puhelin- ja verkkoliittymien käyttäjillä. Siksi osakkeenomistajuus liitettiin mukaan liittymätilauksiin, ja käytäntö on kulkenut mukana puhelinliittymistä adsl-liittymiin ja sittemmin valokuituliittymiin.

Osakesarjan hinta on 310 euroa. Se on kuin minkä tahansa osakeyhtiön osakesarja, jonka voi ostaa, vaikkei haluaisi ostaa kuituliittymää – ja myös myydä vapaasti esimerkiksi muuttaessaan pois kiinteistöstä.  Äänivalta tosin muuttuu sen mukaan, onko osakkeen haltija valokuituasiakas vai ainoastaan osakesarjan omistaja. 

Yleisin langaton laajakaistayhteys on mobiililaajakaista, joka toimii mobiiliverkossa. Se siirtää dataa langattomasti teleoperaattoreiden 4G- ja 5G-verkoissa ja on paras yhteys kodin ulkopuolella käytettäväksi. Langattomat verkot käyttävät runkoverkkoinaan valokuituverkkoa, mikä tarkoittaa, että jos riittävää valokuituverkkoa ei ole, myöskään 4G- ja 5G-yhteydet eivät toimi.

Valokuituyhteys rakennetaan suoraan kiinni valokuituverkkoon: valokuitukaapeli kaivetaan maan sisään, tuodaan kiinni kiinteistöön  ja kytketään kodin sisätiloihin. Valokuitu on ylivoimaisesti vakain ja nopein kodin nettiyhteys, sillä se ei ota häiriöitä säästä, käyttäjämääristä tai kuormituksesta. Se on tiedonsiirtokapasiteetiltaan ja nopeudeltaan  käytännössä rajaton.

ADSL:ssä tieto kulkee perinteisiä kuparisia puhelinjohtoja pitkin, joten sen nopeuden rajat tulevat nopeasti vastaan. ADSL-tekniikalla toteutettavan laajakaistayhteyden suurin nopeus on 8–24 Mbit/s ja tiedon lähetysnopeus kodista maailmalle 1–3 Mbit/s.

VDSL on ADSL-yhteyttä nopeampi DSL-yhteys, mutta se tarvii runkoverkokseen valokuituverkon. VDSL-tekniikka yhdistää perinteiset kupariset puhelinjohdot ja uudet nopeat valokuidut tavalla, joka mahdollistaa jopa 300 Mbit/s-nopeudet.

Valokuituyhteys rakennetaan suoraan kiinni valokuituverkkoon. Valokuitu on optista kaapelia, jossa tieto kulkee valon välityksellä, ja valokuidun tiedonsiirtokapasiteetti on käytännössä rajaton.

Etkö löytänyt etsimääsi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme! Ota yhteyttä