ElmoNetin valokuitu on vastuullinen, kotimainen ja kestävä
Surffaa, striimaa, työskentele ja asioi sujuvasti ElmoNetin varmalla valokuituliittymällä. Olemme rakentaneet tuhansia kilometrejä valokuitua Pirkanmaalle, Keski-Suomeen ja Etelä-Pohjanmaalle ja otamme yhä uusia alueita kartoitukseen. Tarkista osoitehaulla, onko ElmoNetin kuitu jo kytkettävissä osoitteeseesi tai kurkkaa alta kuntakohtaisesta listasta, onko alueesi rakenteilla tai ennakkokartoituksessa.
Katso rakenteilla olevat alueet:
ElmoNet rakentaa valokuitua yhä uusille alueille. Katso paikkakuntakohtaiset valokuituhankkeet alla olevista linkeistä ja liity mukaan, ennen kuin kaivinkone menee ohi. Paikkakunnan pääsivun lomakkeella voit tehdä myös aloitteen valokuitualueen laajentamiseksi. Riittävä määrä kiinnostuneita voi käynnistää rakentamishankkeen.
Uusi huippunopeus: Kiitotie!
Kylän nopein netti antaa symmetrisen 10 000/10 000 Mbit/s huippunopeuden. Saatavuudesta lisätietoja asiakaspalvelustamme.
Valokuitu kannattaa: Monta syytä valita ElmoNet
Datamäärät kasvavat ja yhä suurempi osa elämästämme tapahtuu netin varassa. Valokuitu on kestävä vastaus kasvaviin tiedonsiirtomääriin. Jos alueellasi toimii ElmoNet, voit valita valokuituyhtiön, joka on:
Kotimainen: Olemme osa Finnet-liittoa ja 100 % suomalainen yhtiö.
Vakaa: Yli 120 vuotta historiaa kertoo, että meillä asiat tehdään kestävästi.
Kokenut: Olemme rakentaneet valokuitua vuosikymmenet, tuhansia kilometrejä.
Hyvämaineinen: Mm. Suomen Vahvimmat AA-sertifikaatti kertoo luotettavuudestamme.
Palveleva: Saat meiltä paikallista palvelua asiakaspalvelusta omiin asentajiin.
Nämä ovat valokuidun tärkeimmät hyödyt. Katso videolta lisää.
- Häiriötön ja nopea nettiyhteys
- Kestää vuosikymmenet ja palvelee myös kasvavissa tiedonsiirtomäärissä
- Nostaa kiinteistön arvoa
"Tämän vuoksi haluan valokuidun"
Edullinen taloyhtiönetti
Hyvään taloyhtiöön kuuluvat hyvät tietoliikenneyhteydet. Valokuidulla asukkaat käyttävät nettiä katkoitta ja voivat tilata kuidun päälle omat lisämukavuutensa.
Tutustu tästä5G vai valokuitu?
Mitä eroa on eri nettiratkaisuilla? Mihin tarvitaan 5G:tä, missä asioissa valokuitu on ehdoton? Artikkelissa valaisussa kuuma kysymys.
Lue juttuKysymyksiä ja vastauksia valokuidusta
Tarvitsetko apua? ElmoNet auttaa numerossa 03 486 4300, ma–pe 8–16.
Mikä valokuitu on?
Valokuitu on ohut, kvartsilasista valmistettu johdin, jonka avulla tietoa voidaan siirtää äärimmäisen nopeasti. Valokuitu on tällä hetkellä ylivoimainen tiedonsiirtotekniikka, jonka kapasiteetti on käytännössä rajaton. Tiedonsiirron nopeuteen eivät valokuidussa vaikuta etäisyydet tai muut käyttäjät.
Miksi valokuitu kannattaa?
Valokuitu on vakaa ja nopea netti, jossa yhteys ei hidastu, kuormitu tai pätki, vaikka nettiyhteyttä käyttäisi samanaikaisesti lukuisat laitteet tai käyttäjät. Valokuitu mahdollistaa uudenaikaiset älykoti-, televisio-, terveys-, turva- ja robotiikkapalvelut. Se on toimintavarma yhteys myös etätyöhön ja etäopiskeluun. Valokuitu on kodin oma nettiyhteys, joka nostaa kiinteistön arvoa ja palvelee kerran investoituna vuosikymmenet.
Mihin ElmoNetin valokuitu on saatavilla?
ElmoNetin valokuitu on saatavilla omakotitaloihin ja taloyhtiöihin Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Etelä-Pohjanmaalla. Osoitehaullamme tai asiakaspalvelustamme selvität, onko valokuitu jo kytkettävissä osoitteeseesi. Saatavuusalueemme laajenee jatkuvasti. Valokuidun paikkakuntakohtaiset hankealueet löydät alla olevasta listasta.
Lisäksi valokuidullamme on hyvä saatavuus alueilla:
- Ruovesi
- Kuru
- Virrat
Mitä valokuitu maksaa?
Valokuidun hinta vaihtelee suurestikin eri yhtiöiden ja alueiden välillä. Kuluttajan kannattaa olla tarkkana, mitä hinnat sisältävät, miten palvelut laskutetaan ja millaisia kampanjahintoja eri yhtiöissä käytetään.
Tyypillisesti valokuidun hinta muodostuu:
- Kertaluontoisesta valokuidun liittymämaksusta sekä
- Kuukausittaisesta valokuidun käyttömaksusta.
Liittymämaksulla katetaan kuluja, joita aiheutuu valokuitukaapelin kaivamisesta maahan. Kun valokuidun tilaajia on samalta alueelta useita, saadaan kaivuun kustannukset jaettua useamman kiinteistön kesken. Siksi on aina kannattavaa, että useampi talo kytketään valokuituun kerralla sen sijaan, että kaivurit tilattaisiin alueelle yhden kiinteistön vuoksi.
ElmoNetillä liittymämaksu on aina ”avaimet käteen”. Se tarkoittaa, että hinta sisältää kaivuun, asennuksen ja päätelaitteen (huom. osa valokuituyhtiöistä perii erillisen asennus-/ kytkentämaksun).
Käyttömaksu määräytyy asiakkaan käyttämän nettinopeuden mukaan ja sitä maksetaan kuukausittain. ElmoNetin nettinopeuksien kuukausihinnat löydät täältä. ElmoNet ei käytä kampanjahintoja, vaan hintamme ovat vakaat ja ennustettavat koko sopimuskaudelle. Hinnat eivät siten muutu lyhyen kampanjajakson jälkeen, vaan sama selkeä hinta pätee.
ElmoNetillä asiakas hankkii valokuituliittymän käyttöönoton yhteydessä lisäksi ElmoNetin osakkeen (310 €), mikä on saman suuruinen kaikille ja varmistaa, että asiakasomisteisena yhtiönä päätäntävalta yhtiön asioista säilyy paikkakunnalla. Lue lisää osakkeesta täältä.
Mikä osake? Pitääkö kaikilla ElmoNetin valokuituasiakkailla olla sellainen?
Kyllä. Käytäntö on sama niin omakotitaloissa kuin taloyhtiöissä asuville – siis tasapuolisesti kaikille ElmoNetin asiakkaille. Osake on käytössä, sillä olemme asiakasomisteinen yhtiö. Siten valokuitu tärkeänä infrana säilyy kotimaisissa, paikallisissa käsissä ja itse valokuidun käyttäjät saavat vaikuttaa yhtiön asioihin.
Käytäntö on vanhaa perua, mutta sillä on perusteet tänäkin päivänä: ElmoNet, entinen Pohjois-Hämeen Puhelin, on yli 120 vuotta vanha yhtiö. Jo myydessämme puhelinliittymiä halusimme, että päätäntävalta yhtiön asioista säilyy alueen puhelin- ja verkkoliittymien käyttäjillä. Siksi osakkeenomistajuus liitettiin mukaan liittymätilauksiin, ja käytäntö on kulkenut mukana puhelinliittymistä adsl-liittymiin ja sittemmin valokuituliittymiin.
Paljonko kuituosake maksaa?
Osakesarjan hinta on 310 euroa. Se on kuin minkä tahansa osakeyhtiön osakesarja, jonka voi ostaa, vaikkei haluaisi ostaa kuituliittymää – ja myös myydä vapaasti esimerkiksi muuttaessaan pois kiinteistöstä. Äänivalta tosin muuttuu sen mukaan, onko osakkeen haltija valokuituasiakas vai ainoastaan osakesarjan omistaja.
Miten eroavat 4G, 5G ja valokuitu?
Yleisin langaton laajakaistayhteys on mobiililaajakaista, joka toimii mobiiliverkossa. Se siirtää dataa langattomasti teleoperaattoreiden 4G- ja 5G-verkoissa ja on paras yhteys kodin ulkopuolella käytettäväksi. Langattomat verkot käyttävät runkoverkkoinaan valokuituverkkoa, mikä tarkoittaa, että jos riittävää valokuituverkkoa ei ole, myöskään 4G- ja 5G-yhteydet eivät toimi.
Valokuituyhteys rakennetaan suoraan kiinni valokuituverkkoon: valokuitukaapeli kaivetaan maan sisään, tuodaan kiinni kiinteistöön ja kytketään kodin sisätiloihin. Valokuitu on ylivoimaisesti vakain ja nopein kodin nettiyhteys, sillä se ei ota häiriöitä säästä, käyttäjämääristä tai kuormituksesta. Se on tiedonsiirtokapasiteetiltaan ja nopeudeltaan käytännössä rajaton.
Mitä eroa on ADSL:llä, VDSL:llä ja valokuidulla?
ADSL:ssä tieto kulkee perinteisiä kuparisia puhelinjohtoja pitkin, joten sen nopeuden rajat tulevat nopeasti vastaan. ADSL-tekniikalla toteutettavan laajakaistayhteyden suurin nopeus on 8–24 Mbit/s ja tiedon lähetysnopeus kodista maailmalle 1–3 Mbit/s.
VDSL on ADSL-yhteyttä nopeampi DSL-yhteys, mutta se tarvii runkoverkokseen valokuituverkon. VDSL-tekniikka yhdistää perinteiset kupariset puhelinjohdot ja uudet nopeat valokuidut tavalla, joka mahdollistaa jopa 300 Mbit/s-nopeudet.
Valokuituyhteys rakennetaan suoraan kiinni valokuituverkkoon. Valokuitu on optista kaapelia, jossa tieto kulkee valon välityksellä, ja valokuidun tiedonsiirtokapasiteetti on käytännössä rajaton.
Etkö löytänyt etsimääsi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme! Ota yhteyttä