Segment Pixel - Advertiser Pixel

Valokuidun lisämyynti on avattu Muuramessa – hyödynnä kampanja!

Lue lisää
Avainlippu

ElmoNet Oy

Historia, omistus ja missio

Historia: Olemme entinen Pohjois-Hämeen Puhelin ja toimineet kylien asialla jo vuodesta 1897

 

 

ElmoNetin historia on pitkä ja juuret vahvat: Toimimme 120 vuotta nimellä Pohjois-Hämeen Puhelimen (PHPOY) mahdollistaen puhelinverkkoyhteydet toimialueellemme.

ElmoNet-nimeen vaihdoimme vuonna 2020. Syitä oli kaksi: toimialueemme oli kasvanut Pohjois-Hämettä laajemmalle ja teleoperaattoritoiminnan sijaan liiketoiminnan painopiste oli vaihtunut valokuiturakentamiseen.

Nykyään toimimme  laajalla alueella Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Etelä-Pohjanmaalla. Kuten jo perustamisestamme lähtien, olemme edelleen asiakasomisteinen ja 100% kotimainen yhtiö.

ElmoNet-konserniin kuuluu myös tytäryhtiömme Elmo, joka on huikean maineen asiakaskunnassaan saavuttanut valtakunnallisesti palveleva  ICT-talo. Päämajaansa elmot pitävät Tampereella. Olemme lisäksi suomalaisen Finnet-liitto ry:n jäsen. Finnet-liitto on alueellisten tietoliikenneyhtiöiden edunvalvonta- ja yhteistyöelin, joka tukee jäsentensä toimintaa ja lujittaa keskinäistä yhteistyötä.

Valokuitua rakentamalla haluamme nimenomaan vaikuttaa: ihmisten hyvinvointiin, alueiden elinvoimaisuuteen, maaseutujen kehitykseen ja työntekijöiden mahdollisuuksiin tehdä töitä ja asioida joustavasti omasta kotoa käsin.

 

 

 

ElmoNetin johtoryhmä

Toimitusjohtaja
Jarkko Oksala

Talousjohtaja
Heli Kylmäniemi

Liiketoimintajohtaja, henkilöasiakkaat
Jari Peltonen

Liiketoimintajohtaja, operaattoriasiakkaat
Janne Häyrinen

Controller
Petri Hynynen

Henkilöstöpäällikkö
Sari Toivola

Hallitus

Tero Karhumäki pj, Tapani Elomaa vara pj, Mika Aliranta, Juha Heinämäki, Pauli Kivimäki, Hannu Lampinen, Otto Huttunen, Joonas Nenonen ja Anssi Manninen.

Maailma
kehittyy
valonnopeudella

Olemme vastuullinen valokuituyhtiö, jonka missiona on tasa-arvoinen tietoliikenne

Kotimainen ElmoNet kytkee kodit, kylät ja taloyhtiöt kiinni varmatoimiseen valokuituun. Meille on tärkeää toimia alueemme hyvinvoinnin, elinvoimaisuuden ja tasa-arvoisen tietoliikenteen edistämiseksi.

Siinä missä moni valokuituyhtiö ei ole kiinnostunut rakentamaan valokuitua maaseudulle, me haluamme tuoda valokuidun myös sinne. Ilman toimivaa tietoliikennettä maaseudut näivettyvät ja etätyömahdollisuudet ovat vähäiset.

Autamme kyläyhdistyksiä ELY-rahoitteisissa valokuituhankkeissa, ja moneen kylään on valokuituverkko rakennettu aktiivisten kyläläisten, ELY-rahoituksen  ja ElmoNetin yhteistyön ansiosta.

Vaikuttavia
investointeja
tulevaisuuteen

Olemme rakentaneet tuhansia kilometrejä vakaata valokuitua

Olemme rakentaneet toimialueellemme valokuitua yli 30 vuoden ajan,  tuhansien kilometrien edestä. Itse asiassa niin paljon, että valokuitumme ulottuisi monta kertaa Suomen päästä päähän.

Uusia hankkeita avataan kysynnän mukaan: riittävä määrä ennakkotilaajia mahdollistaa valokuiturakentamisen, mutta arvioimme jokaisen kohteen vastuullisesti ja kestävästi. Emme hae pikavoittoja, vaan kestävää ja kannattavaa valokuituinfraa, joka palvelee myös tulevia sukupolvia.

Emme vielä pysty edes kuvittelemaan, mihin kaikkeen tarvitsemme tulevaisuudessa internetiä: koulutuspalvelut, terveys- ja hyvinvointipalvelut, yhteisöpalvelut, älykotiratkaisut sekä muut yritysten ja kuntien tarjoamat palvelut ovat jo suurelta osin siirtyneet nettiin.  Valokuitu on varautumista tulevaan ja  investointi, joka ei vanhene. 

ElmoNetin 2020-2025 investointiohjelmasta löydät artikkelin täältä.