Segment Pixel - Advertiser Pixel

Tampereen Leinolan lisämyynti on alkanut – valokuituliittymä nyt 0€!

Lue lisää
Avainlippu

Valokuiturakentaminen tuo laajakaistan koteihin

Näin valokuitu rakennetaan

Valokuiturakentaminen on investointi tulevaisuuteen: valokuitu ja sen mahdollistamat laajakaistayhteydet vastaavat kasvaviin tiedonsiirtotarpeisiin ja toimivat vuosikymmenet. Tutustu ElmoNetin valokuiturakentamisen vaiheisiin!

Ennakkomyynti

Tärkein vaihe! Vain riittävä määrä valokuidun ennakkotilaajia varmistaa, että rakentamishanke toteutuu. Ennakkohinta on yleensä aina myös edullisin hinta, joten tässä vaiheessa kannattaa toimia. Jos alueella on monta valokuituyhtiötä, mutta yksikään ei saa riittävästi tilaajia, ei kukaan rakenna. Siksi on tärkeää, että alueen asukkaat tekevät valokuitupäätöksissä yhteistyötä.

Rakentamispäätös

ElmoNet ilmoittaa jokaisella hankealueella selkeästi, mihin asti ennakkomyynti jatkuu ja milloin päätös rakentamisesta tehdään. Jos tilaajia saadaan ennakkomyyntiaikana riittävästi, voidaan tehdä positiivinen rakentamispäätös! Tämän myötä  ennakkotilaukset astuvat voimaan – tosin valokuidun  liittymämaksu tulee hoidettavaksi vasta, kun valokuitu on rakennettu valmiiksi ja laajakaista kytketty käyttöön. Mikäli hanke ei saa rakentamispäätöstä, ei asiakkaalle tule myöskään kuluja.

Jälkitilaaminen

Valokuitutilaus on mahdollista tehdä missä vaiheessa rakentamishanketta tahansa, mutta ennakkotilaamalla asiakas pääsee hyödyntämään edullisemman ennakkotilaajan hinnan. Tilauksen voi tehdä ElmoNetin nettisivuilla tai soittamalla ElmoNetin asiakaspalveluun.

Urakoitsija

Nyt alkaa tapahtua! Rakentamispäätöksestä itse rakentamiseen voi kulua pari kuukautta tai kahdeksan kuukautta: riippuen, missä vaiheessa vuotta edetään.  Talvella kun ei voi rakentaa, sillä valokuitu kaivetaan maan alle. Kun rakentaminen alkaa, ottaa  urakoitsija valokuidun tilaajiin yhteyttä ja sopii käytännön järjestelyt: milloin kaivu kunkin tilaajan tontilla suoritetaan, mitä reittiä ja mihin kiinteistössä valokuitukaapeli vedetään.

*Jälkitilaaminen on mahdollista vielä tässä vaiheessa.

Kaivu

Sitten tositoimiin: Kaivu tullaan tekemään valokuidun tilanneiden tonteille sovittuna ajankohtana. Huolehdimme, että kaivusta on asiakkaalle mahdollisimman vähän häiriötä ja piha pysyy mahdollisimman siistinä. Huom! Kaivutyön osuus on kotitalousvähennyskelpoinen osuus valokuidun rakentamisessa.

*Jälkitilaaminen on mahdollista vielä tässä vaiheessa.

Asennus

ElmoNetin valokuitu toimitetaan ”avaimet käteen” eli autamme myös valokuidun käyttöönotossa, jotta kodin uusi laajakaista-nettiyhteys palvelee heti ensimmäisestä päivästä. Asennuspalvelu sopii  tilaajan kanssa ajan, jolloin valokuitu tullaan kytkemään käyttöön. Asennuskäynnillä kuitu asennetaan asiakkaan kodin sisätiloihin ja samalla kytketään päälle laajakaista sekä mahdolliset tilatut lisäpalvelut.

*Jälkitilaaminen on mahdollista vielä tässä vaiheessa.

Käyttöönotto

Nyt asiakas voi nauttia häiriöttömästä ja nopeasta laajakaista-netistä, joka palvelee vuosikymmenet! Vasta tässä kohtaa valokuituliittymä tulee maksettavaksi. Kuukausimaksut ja lisäpalveluiden, kuten kaapeli-TV:n, maksut tulevat kuukausilaskutukseen asiakkaan valinnan mukaisesti. Mikäli asukas haluaa nostaa laajakaistan nopeutta, hoituu se soittamalla asiakaspalveluumme.

Jäikö jokin askarruttamaan?

Autamme mielellämme.

Ota yhteyttä