Segment Pixel - Advertiser Pixel

Alavudella on avattu valokuidun lisämyynti – tilaukset 30.6. mennessä!

Lue lisää
Avainlippu

Valokuitu varmisti Markolle katkottoman yhteyden valvontakameroihin

Mänttä-Vilppulan Tammikosken kylällä asuva Marko Tamminiemi hankki kotiinsa ja samassa pihapiirissä pyörivään Tamminiemen Saha ja Höylä – yritykseensä valokuidun ElmoNetiltä. Verkkoa kuormittaa tavallisen nettikäytön lisäksi yrityksen valvontakamerat.

Maahan kaivettu valokuitu on toiminut kuin junan vessa. Meillä koko perhe katselee omia ohjelmiaan netissä ja samalla teemme töitä koneella. Kaistaa riittää eri tavalla kuin aiemmin, eivätkä edes valvontakamerat kaada sitä, Marko kertoo.

Markolle rakennettiin valokuituratkaisu, jossa yksi pääte jakaa valokuidun pihapiirin eri rakennuksiin.  Kuitu vedettiin myös omassa rakennuksessaan asuvan Markon äidin asunnolle. Valokuitu on yksin asuvalle äidille turvallisuustekijä.

Meillä on mahdollisuus asentaa tarvittaessa esimerkiksi valvontakamerat tai muita nettiä käyttäviä turvaratkaisuja äidin kotiin. Pystymme varmistamaan, että kaikki on kunnossa ja äiti voi toivottavasti asua kotona pidempään, Marko miettii.

ElmoNetin asiakastarinat. Lue Mänttä-Vilppulan Tammikosken kylän valokuituprojektista Markon haastattelusta.

Naapurikylät samaan valokuituhankkeeseen

Markon koti kytkettiin valokuituun kesällä 2018, heti kun Tammikosken kylälle saatiin rakennettua valokuituverkosto.

Pieni kylämme pääsi samaan valokuituhankkeeseen, kun naapurikunnan puolella Pohjoislahden hanke käynnistyi. 10-15 talon takia ei kannattanut lähteä vetämään erillistä hanketta. Aktiivinen puuhamiehemme onnistui saamaan meidät onneksi samaan hankkeeseen, Marko kertoo kylien välisestä yhteistyöstä. 

Nettinopeuden Marko nosti vastikään ElmoNetin huippunopeuteen 1000/1000 Mbit/s. Samalla hän teki nopeustestin – ja kyllä: päälle 900 megaa liikkui kuidussa testihetkellä.

Tonninen yhteys tuli nyt lähes samalla hinnalla kuin edellinen, kun ElmoNet laski liittymien hintoja. Onhan se hienoa, että nyt voi poika ladata pelejä, vaimo ja tytär katsoa Netflixiä ja itse tehdä samalla täysillä työjuttuja. Langaton jäi aina jossain kohtaa pieneksi ja onhan valokuitu myös säävarma.

Marko näkee valokuidun merkityksen asuinalueelleen oleelliseksi: kun etätyöt hoituu hyvillä tietoliikenneyhteyksillä, säilyy asumisen edellytykset.

Korona-aikana siskon mies on tehnyt koko ajan etätöitä mökillä. Itsellänikin on kaveri, joka tekee Lempäälässä sijaitsevaan firmaan neljä päivää viikossa etänä. Aiemmin hän joutui tämän tästä ajaa Lempäälään, kun langaton netti pätki.

Valokuitutoimijan valinnassa Marko suosittelee suosimaan lähitoimijoita.

En lähtisi turhan vuoksi kikkailemaan. Kotiseuturakkautta pitää myös olla. Vaikka tilaisuus tulisi vaihtaa, en ajatellut lykätä rahaa ulkopaikkakuntien firmoihin, kun paikalliselta saa tarvittaessa nopean palvelunkin.

Lue myös muita asiakaskokemuksia täältä.

Jaa artikkeli