Segment Pixel - Advertiser Pixel

Alavudella on avattu valokuidun lisämyynti – tilaukset 30.6. mennessä!

Lue lisää
Avainlippu

Kilpailu kiihtyy – miten valita valokuituyhtiö?

Tuliko postilaatikosta valokuitumainos? Ehkä toinen, jopa kolmaskin?  Kilpailu valokuituyhtiöiden välillä on kovaa ja samalla asuinalueella  saattaa valokuitua mainostaa useampi yhtiö. Asukasta vaihtoehtojen runsaus saattaa hämmentää ja samalla arveluttaa, kuinka naapurit aikovat toimia.

Tietovisa💡 Miten toimia, jos omalla alueella on useampi valokuituyhtiö?

A) Jäätyy eikä tee hämmennyksissään mitään.
Eihän näistä osaa valita.

B) Antaa jokaisen talon päättää omasta puolestaan, miltä yhtiöltä valokuitunsa tilaa.
(Oho! Äänet hajaantuivat eikä yksikään yhtiö saanut riittävästi tilaajia? Voi himpura!).

C) Kerää naapurit tai asukasyhdistyksen yhteen, käy yhdessä läpi vaihtoehdot ja arvioi, mikä yhtiöistä tuntuu oikealta.
Tarvittaessa haastattelee kunkin yhtiön edustajat ennen kollektiivista päätöstä. 

Yhteinen valinta takaa valokuidun

Oikea (tai vähintään suositeltava) vastaus on C.  Jokainen valokuituyhtiö rakentaa vain, jos alueelta on riittävästi tilaajia. Kun kilpailua on usean yhtiön välillä, on asuinalueen asukkaiden etu, että päätös tehdään yhteisesti. Tällä varmistetaan, että valitun yhtiön kanssa päästään maaliin ja valokuitu varmistuu alueelle.

Mitä sitten kysyä valokuituyhtiöiltä? Suositeltavia tarkastelun kohteita ovat mm. yhtiön kokemus valokuiturakentamisessa, liittymien kuukausihinnat, asiakaspalvelun taso ja paikallisuus (onko sitä) sekä yhtiön omistuspohja. Vakaa omistuspohja on tae siitä, että palvelut säilyvät myös tulevaisuudessa.  Lisää valokuidun hintavertailusta voit lukea artikkelista ”Valokuitun hinta: yleisimmät kysymykset”, ElmoNetin asiakasomistajuudesta kerromme artikkelissa ”Kaikki, mitä halusit tietää ElmoNetin osakeomistajuudesta” ja yhtiöömme voit tutustua tarkemmin Yritys-sivulla.

Jaa artikkeli