Segment Pixel - Advertiser Pixel

Alavudella on avattu valokuidun lisämyynti – tilaukset 30.6. mennessä!

Lue lisää
Avainlippu

Valokuidun hinta: yleisimmät kysymykset

Mitä valokuitu maksaa ja miksi ElmoNetillä on erikseen ennakkohinta? Miten valita valokuituyhtiö? Yleisimpiin kysymyksiin valokuidun hinnasta vastaa ElmoNetin valokuituasiantuntija Tarja Virnes.

 

ElmoNetin valokuituasiantuntija Tarja Virnes.

 

Miten valokuidun saa kotiin?

Valokuidun hankinta kotiin edellyttää, että alueella on jo valokuituverkko tai alueella toimiva yhtiö on valmis rakentamaan uuden valokuituverkon. Oman alueen kuitutarjonta selviää usein googlaamalla, ottamalla yhteyttä valokuituyhtiöihin tai kyselemällä naapureilta.   

 

Miksi valokuitu on niin kallis verrattuna mobiililiittymään? 

Valokuitu kaivetaan maan alle, jolloin rakentaminen tuo aina urakointikuluja. Usein valokuituyhtiö tekee yhteistyötä paikallisen sähköyhtiön kanssa, jolloin esimerkiksi sähkölinjoja uusittaessa voidaan valokuitu asentaa maan alle samalla kaivulla. Valokuidun hinta kannattaa arvioida suhteessa sen etuihin: jos yhdellä investoinnilla takaa häiriöttämän tietoliikenteen vuosikymmeniksi ja samalla nostaa kiinteistön arvoa, se on aika hyvä sijoitus. Kannattaa huomata, että urakoinnin osuuteen voi hakea kotitalousvähennystä ja ElmoNetillä osamaksu on aina kuluton ja koroton. 

 

Miksi ElmoNet-valokuidun hinta saattaa olla eri alueesta riippuen

Maasto on kaikkialla erilainen, samoin asuinalueet poikkeavat toisistaan. Toisinaan valokuidun reitti pitää laittaa kiertämään vaikkapa suuria kallioita, peltoja tai muita maastollisia haasteita. Tämä tuo aina lisää rakentamiskustannuksia. Mitä helpompi maasto ja mitä enemmän asutusta alueella on, sitä edullisempi on usein valokuituliittymä.   

 

Miksi ElmoNetillä on valokuidulle ennakkohinta? 

Ennakkomyyntivaihe on ratkaisevan tärkeä valokuiturakentamisessa. Ennakkohinta on samalla hinta, jonka voimme taata, jos rakentamisen edellytykset täyttyvät. Jos siis tiedämme saavamme alueelta tarvitun minimitilaajamäärän, saamme laskettua tarkalleen valokuidun kaivamisen ja asentamisen kustannukset ja annettua ostajalle kiinteän hinnan. Ennakkohinta on aina myös edullisin! Jos asukas ohittaa ennakkomyyntivaiheen ja haluaa liittyä valokuituverkkoon myöhemmin, on kaivinkone usein mennyt oman talon ohi ja jälkiliittyminen tulee kalliimmaksi.   

 

Alueellani on useita valokuituyhtiöitä. Mistä tiedän, minkä valita ja miten näitä kannattaa verrata? 

Ostaja voi verrata sekä valokuituliittymän hintaa että tarjottavia palveluita. Rakentamisen hinta on usein joitain tonneja. Kuukausittainen, nettiyhteydestä maksettava hinta riippuu valitusta nopeudesta. Olemme huomanneet, että ElmoNetin liittymä on lähes poikkeuksetta alueensa edullisin valokuituliittymä. Tämän päälle pystymme tarjoamaan myös palvelut kuten kaapeli-TV:n ja viihdepalvelut, mikä on ostajalle kätevää: jos laitteen, netin tai ohjelman kanssa tulisi ongelma, tietää tasan mihin ottaa yhteyttä. Toisille myös kotimaisuus ja paikallinen, kasvollinen palvelu ovat tärkeitä, ja näitä me ElmoNetillä pystymme tarjoamaan.

 

Miksi ElmoNetin hintaan kuuluu osake?


Olemme asiakkaidemme omistama yhtiö ja osakkeen myötä päätäntävalta ja samalla luottamus palveluiden jatkuvuuteen säilyy paikkakunnalla ja paikallisilla. Osakkeen hinta on hyvitetty asennushinnassa ja kannattaa huomioida, että osakkeen voi myös myydä eteenpäin seuraavalle asukkaalle, jos kiinteistö myydään. 

 

Jos otan valokuidun ElmoNetiltä, onko vaarana, että nyt edulliset hinnat myöhemmin pomppaavat?

 

ElmoNet on 120 vuotta vanha yhtiö ja olemme aina olleet hyvin vakavarainen. Siten myös hintamme ovat aina olleet äärimmäisen stabiilit. Voisi sanoa, että ainoat hinnankorotukset ovat aiheutuneet meistä johtumattomista syistä, kuten yleisestä arvonlisäveron korotuksesta, mikä on koskenut kaikkia yhtiöitä. En siis olisi ollenkaan huolissaan hintojen vaihtelusta. Meille alueidemme ja niiden asukkaiden hyvinvointi on vilpittömästi tärkeää ja teemme työtä sen eteen, että myös yhtiömme hyvä maine pysyy hyvänä. Siinä hintavakaus on yksi tärkeä seikka. 

 

Jaa artikkeli