Segment Pixel - Advertiser Pixel

Alavudella on avattu valokuidun lisämyynti – tilaukset 30.6. mennessä!

Lue lisää
Avainlippu

Ruoveden vuokra-asunnoissa on ElmoNetin valokuitu

Juttu on julkaistu ja luettavissa myös ElmoNetin asiakaslehdestä.

Kiinteistöpäällikkö Outi Toivoselle valokuitukumppanin paikallisuus ja valokuituhankkeiden sujuvuus helpottavat omaa työtä.

Ruovesi mainostaa itseään Pirkanmaan valokuituisimpana kuntana. Koska etenkin Pirkanmaan pohjoisosa on yksi koko Suomen tiheimmin valokuituverkottuneista alueista, Ruovedellä voidaan todellakin sanoa yhteyksien olevan kunnossa.

Noin vuoden verran Ruoveden kunnan kiinteistöpäällikkönä toiminut Outi Toivonen tietää hyvin, mitä toimiva verkko tarkoittaa paikallisille. Toivonen työskentelee samalla Ruoveden Asunnot oy:n toimitusjohtajana ja isännöitsijönä. Kaikki kunnan vuokra-asunnot on kytketty ElmoNetin valokuituun.

 

”Alueella on paljon kyläkuitu-hankkeita, joten on luonnollista, että kunnan keskustassa sijaitsevat asunnot ovat mukana valokuituverkossa.”

 

Valokuituyhteyksien asentamisen sujuvuus ja asukkaiden tyytyväisyys ovat välittyneet Toivoselle ennen kaikkea niin, ettei hänen ole tarvinnut juurikaan käyttää omaa työaikaansa asian parissa.

 

”Olemme saaneet ElmoNetiltä aina ilmoituksen, kun asennus on suoritettu. Asukkailta emme ole verkosta saaneet muuta palautetta, kuin että kaikki toimii niin kuin pitääkin! On myös tärkeää, että ElmoNet on paikallinen toimija. Heidän toimistonsa on tuossa vieressä, joten sinne voi koska vaan marssia sisään kysymään, jos on jotain kysyttävää.”

Mahdollisuus etätöihin tärkeää

Viime vuonna alkanut koronaepidemia on vaikuttanut paitsi Toivosen toimenkuvaan, myös hänen työrutiineihinsa. Monien muiden tavoin hänkin teki kevään yksinomaan etätöitä.

Mahdollisuus joustaviin etätöihin on tällä hetkellä tärkeä myös monille taloyhtiöiden asukkaille, mutta valokuidun merkitys kantaa joka tapauksessa paljon epidemiaa pidemmälle.

 

”Sähköisten palveluiden tuominen helposti kaikkien saataville on määritelty ihan valtion taholta, joten verkkoyhteyksien pitää olla kunnossa ympäri maata. Nuorten ja työikäisten kohdalla valokuitu on houkutteleva tekijä, kun he miettivät asuinpaikkaansa.”

 

Valokuituverkko lisää kunnan elinvoimaisuutta

Ruoveden Asuntojen omistamissa rakennuksissa asuu tällä hetkellä noin 260 asukasta, ja lisäksi yhtiön omistamissa huoneistoissa eri taloyhtiöissä asuu 15 asukasta. Ruoveden kunta omistaa lisäksi yhden 23 huoneiston talon Visuvedeltä, jossa asuu tällä hetkellä 15 asukasta.

Toivonen uskoo, että valokuituverkolla on tulevaisuudessa koko ajan suurempi merkitys Ruoveden elinvoimaisuuden kannalta. Samalla siitä tulee arkisempi asia.

Alussa osa kunnan talojen asukkaista oli epätietoisia siitä, mitä valokuitu oikein tarkoittaa. Mutta kaikki uusi aiheuttaa aina epävarmuutta. Vastaavasti sähköverkkoa aluksi epäiltiin, ja nyt sen olemassaolo on kaikille itsestään selvä.

ElmoNetin tarjoama TaloKuitu on saatavilla seuraavilla paikkakunnilla: Ruovesi, Virrat, Mänttä-Vilppula, Keuruu, Kuru, Jämsä, Jämsänkoski.
Lisää taloyhtiöiden palveluistamme täältä. 

Jaa artikkeli