Segment Pixel - Advertiser Pixel

Alavudella on avattu valokuidun lisämyynti – tilaukset 30.6. mennessä!

Lue lisää
Avainlippu

Laajentuminen: Alavus ja Ähtäri pääsemässä ElmoNetin valokuituverkkoon

ElmoNet (ent. Pohjois-Hämeen Puhelin) laajentaa valokuiturakentamista Alavuden ja Ähtärin seuduille. Kartoituksessa on ensisijassa molempien kuntien keskustataajamat, joihin ElmoNetin valokuitu on mahdollista tuoda niin omakotitaloihin, taloyhtiöihin kuin yrityksille. Hankkeiden käynnistyminen edellyttää riittävän määrän ennakkotilaajia; ennakkomyynti alkaa lähipäivinä.

Valokuidun kysyntä tullut asukkailta

Toimialuettaan viime vuosina voimakkaasti laajentanut ElmoNet sanoo valokuidun kysynnän suorastaan räjähtäneen 2020-2021 aikana. Myös Alavuden ja Ähtärin signaalit tulivat suoraan alueen asukkailta.

Tiedusteluita on keväästä lähtien tullut siinä määrin, että päätimme laittaa alueet kartoitukseen. Olimme jo viime syksynä Ähtärissä kertomassa valokuiturakentamisesta Ely-hankevetäjille, ja nyt on varsinainen vaihde silmässä, myyntijohtaja ja valokuituasiantuntija Jari Liski kertoo.

Vaikka kartoituksessa on alkuun keskusta-alueet, on valokuitu mahdollista rakentaa tätä laajemmallekin, mikäli kysyntä Alavudella ja Ähtärissä käy vilkkaana.

 

ElmoNetin valokuitu eroaa muutamassa seikassa

Valokuidun tärkeydestä kertoo jotain jo se, että Suomi sai EU:n elpymisvaroista 16 miljoonan euron lisärahoituksen maaseudun laajakaistahankkeisiin 2021-2022. Myös Ähtärissä ja Alavudella valokuiturakentamisen kuluja on mahdollista kattaa haja-asutusalueilla EU-tuella, paikallisen Ely-keskuksen kautta. Taajama-alueet eivät sen sijaan ole tukikelpoisia.

Ähtärin ja Alavuden keskusta-alueet ovat olleet toistaiseksi täysin ilman valokuitua; Alavuden maaseudulla on sen sijaan  joitain yksittäisiä reittejä vedettynä. Miksi valokuitu kannattaisi ottaa nyt juuri ElmoNetiltä?

Olemme kokenut ja vakavarainen yhtiö: 120 vuotta historiaa, tuhansia kilometrejä rakennettua valokuitua ja asiakkaat omistajina. Lisäksi toimimme kasvokkain: tulemme paikan päälle kertomaan kuidusta ja vastaamaan kysymyksiin. Tarjoamme tämän lisäksi palvelut, kuten kaapeli-TV:n, mikä tekee asioinnin asiakkaalle sujuvaksi, Liski luettelee.

 

Haussa paikallisia valokuituedustajia

ElmoNetin laajentaessa Alavudelle ja Ähtäriin hakee yhtiö nyt riveihinsä myös lisää paikallisia asiakaspalvelijoita. Haussa on asiakkaiden parissa toimiva valokuituedustaja, joka auttaa asiakkaita valokuituun liittyvissä kysymyksissä ja hoitaa ElmoNetin tiedottamista alueella. Rekryilmoituksen tarkempiin sisältöihin pääsee tästä.

Lisätietoja Ähtärin ja Alavuden valokuituhankkeista sekä rekrytoinnista antaa myyntijohtaja Jari Liski: jari.liski@elmonet.fi, GSM: 044 746 4231

Hankkeesta tullaan tiedottamaan lisää ElmoNetin kanavissa. 

 

Kuva: Susanna Laitala / Ähtärin kaupunki

 

Jaa artikkeli