Segment Pixel - Advertiser Pixel

Alavudella on avattu valokuidun lisämyynti – tilaukset 30.6. mennessä!

Lue lisää
Avainlippu

Kotimainen valokuitupalvelu on helppo tunnistaa Avainlipusta – ElmoNet sai omansa!

ElmoNet on saanut Suomalaisen työn liiton myöntämän Avainlippu-alkuperämerkin. Merkki myönnettiin ElmoNetin tarjoamalle valokuitupalvelulle ja se on tae kotimaisesta palvelusta, omistuksesta ja työllistämisestä Suomessa. 

”Avainlippu ei ole tarra seinässä, vaan sillä on aitoa arvoa asiakkaille, jotka haluavat valita kotimaista. Valokuidun markkinassa se ei ole helppoa, eikä monikaan isoista toimijoista saisi Avainlippua”, toimitusjohtaja Jarkko Oksala sanoo.

Oksala toimii kotimaisen valokuituyhtiö ElmoNetin toimitusjohtajana.

Valokuituyhtiöiden taustat kiinnostavat 

Avainlippua voi hakea tuotteelle, palvelulle tai verkkokaupalle. Avainlipun käytölle on selvät kriteerit, sen käyttöä valvotaan ja merkin saa kerrallaan kolmeksi vuodeksi. Yksi palvelulle myönnetyn Avainlipun kriteereistä on, että yhtiöllä on merkittävä kotimainen omistus. 

Eri toimialojen yhtiöt ovat olleet viime aikoina syynissä, kun kuluttajat ovat heränneet selvittämään toimijoiden kansainvälisiä kytköksiä ja omistustaustoja. Myös ElmoNetille on tullut aiheesta aiempaa enemmän kysymyksiä, mikä oli yksi syy Avainlipun hakemiseen. Oksala näkee valveutuneisuuden hyväksi.  

”Valokuitu on kriittistä infraa, ja maailman tapahtumat ovat saaneet kuluttajat hereille. On jokaisen suomalaisen etu, että tietoliikenneinfra on luotettavien, tunnettujen toimijoiden käsissä. Meidän verkossamme tiedämme jokaisen tukiaseman, konesalin ja piuhan pätkän.” 

ElmoNet tarjoaa työtä lähes 50 omalle työntekijälle ja työllistää lisäksi välillisesti joukon paikallisia osaajia kuten maanrakentajia.

 

Kotimainen, asiakasomisteinen valokuituyhtiö eroaa pääomasijoittajataustaisesta 

ElmoNet on asiakasomisteinen valokuituyhtiö, jolla on ollut juuret Pirkanmaan maaperässä yli 120 vuoden ajan. Yhtiö työllistää suoraan lähes 50 tekijää ja välillisesti joukon paikallisia, kotimaisia tekijöitä kuten maanrakentajia.

Markkinoille tulleiden uusien, ulkomaisessa omistuksessa olevien ja usein pääomasijoittajataustaisten valokuituyhtiöiden toimintatavat poikkeavat perinteisten paikallisten yhtiöiden liiketoimintamalleista.

”Ulkomaisen pääomasijoittajan omistamassa yhtiössä päätöksenteko tehdään kaukana, meillä lähellä. Itse asiassa jokainen ElmoNetin valokuituverkon tilaaja voi osallistua meillä päätöksentekoon”, Oksala sanoo. 

Päätöksenteon lisäksi on toinen merkittävä ero.

”Pääomasijoittajan tavoite on saada tuottoa valokuituverkkoon sijoitetulle pääomalleen, mutta meillä on jo yhtiöjärjestykseen kirjattu, että tavoitteemme on tuottaa edullisia palveluita omistajillemme – eli asiakkaillemme.

ElmoNetin valokuituliittymän ostaja on osaltaan yhtiön omistaja, ja siten asiakkaamme tukevat konkreettisesti kotimaista omistusta ja Avainlipun periaatteita.”

 

Tiesitkö? ElmoNet on sekä Suomalaisen työn liiton että kotimaisen Finnet-liiton jäsenyhtiö.  

Lue lisää Vastuullisuussitoumuksesta, jonka ElmoNet on muiden Finnet-liiton jäsenyhtiöiden tapaan allekirjoittanut.

Jaa artikkeli