Segment Pixel - Advertiser Pixel

Alavudella on avattu valokuidun lisämyynti – tilaukset 30.6. mennessä!

Lue lisää
Avainlippu

Isännöitsijä: “Taloyhtiössä ei ole koskaan kaduttu valokuitua”

Eeva-Liisa Nieminen pyörittää miniänsä Varpu Niemisen kanssa Ruovedellä, Virroilla ja Kurussa toimivaa isännöintipalvelua ja tilitoimistoa. Hoidettavana on 23 rivi- ja kerrostalon asiat. Haastattelimme kokenutta isännöitsijää siitä, millainen hankintapäätös valokuitu on taloyhtiölle ja mitä hän vinkkaa asukkaille ja isännöitsijöille, joita valokuitu kiinnostaa.

 

Kuinka isännöitsijän työ on muuttunut? 

Olen ollut isännöitsijä vuodesta 2008 ja kaikki on mennyt hyvin paljon digitaalisemmaksi. Lisäksi isännöitsijällä pitää olla laajasti tietoa asioista kuten kuidusta ja muista palveluista. 

Kuinka laajasti valokuitu on taloyhtiöissänne käytössä?

Valokuitu on noin puolessa taloista. Tänä keväänä aihetta on toivottu jo toistamiseen parin talon yhtiökokouksen asialistalle, eli etätyövuosi on lisännyt kiinnostusta. 

Millainen hankintaprosessi valokuitu yleensä taloyhtiössä on?

On hyvin tyypillistä, että valokuidun hankintaa mietitään vuosi, pari ennen lopullista päätöstä. Taloyhtiöissä voi olla monenlaisia ajatuksia aiheesta. Usein työikäiset haluavat sen ehdottomasti, siinä missä iäkkäämmillä aiheeseen voi liittyä jopa ennakkoluuloja. Usein sinnikkyys ja monipuolinen tieto auttavat: monet vastustajat lämpenevät, kun saavat tarpeeksi tietoa.

Millainen investointi se on taloyhtiölle ja sen osakkaille? 

Investointina se on tullut koko ajan edullisemmaksi, eikä ole enää summana kovin kummoinen. Meidän taloyhtiöissämme on ElmoNetin valokuitu ja sen hankintaa varten taloyhtiö ostaa ElmoNetin osakkeita asuntomäärän mukaan. Taloyhtiö maksaa kuituliittymän, ja vastikkeen muodossa peritään sitten käyttömaksut osakkailta. 

Millaisia kokemuksia taloyhtiön asukkailla on ollut valokuidusta?

 

Yhdessäkään kohteessa valokuidun hankintaa ei ole ainakaan kaduttu! Iäkkäämpi väkikin tykkää katsoa vähintään kaapeli-tv:tä, joka ei ole säälle herkkä ja jonka valokuitu myös mahdollistaa. 

Millaista apua olette saaneet ElmoNetiltä?

 

Olemme saaneet ElmoNetin monesti mukaan yhtiökokoukseen pitämään alustuksen valokuidusta ja vastaamaan osakkaiden kysymyksiin. Emme ole alan asiantuntijoita, joten saattaisimme puhua asioista väärin ilman asiantuntijan mukanaoloa. Nyt korona-aikaan olemme saaneet ElmoNetiltä asiantuntijavideon, jonka voimme näyttää yhtiökokouksessa, kun yritämme rajoittaa kontaktien määrää. Asennuskohteissa ElmoNet on hoitanut viestinnän asukkaille ja jakanut asuntoihin itse materiaalit aikatauluineen ja puhelinnumeroineen, eli homma on tehty kyllä meille tosi helpoksi. 

Mitä ohjeeksi osakkaille ja isännöistijöille, joita valokuitu kiinnostaa? 

Aina kannattaa kysyä apua ja ottaa asiantuntemusta sieltä, missä sitä on. Isännöistijä tarvitsee verkostonsa ja läheltä niitä on helpompi ottaa. Itselläni on valokuitu kotona ja kyllähän se on huomattavasti nopeampi ja häiriöttömämpi kuin muut ratkaisut. Siinä ei netti heitä pihalle! Onneksi alueellamme on hyvä peitto, ja valokuitu saatavissa syrjäisemmilläkin alueilla. 

 

Isännöitsijät Eeva-Liisa ja Varpu Nieminen istuvat toimistollaan Ruovedellä

Haluatko tietää lisää ElmoNetin Talokuidusta? Klikkaa tänne! 

Jaa artikkeli