Segment Pixel - Advertiser Pixel

Alavudella on avattu valokuidun lisämyynti – tilaukset 30.6. mennessä!

Lue lisää
Avainlippu

ElmoNet investoi Pirkanmaan ja Keski-Suomen valokuituverkkoon yli 20 miljoonalla eurolla

Kotimainen valokuituyhtiö ElmoNet investoi voimakkaasti uusien valokuituyhteyksien rakentamiseen. Yhtiö on avannut uusia hankealueita niin Pirkanmaalla, Keski-Suomessa kuin Etelä-Pohjanmaalla, ja jatkaa valokuituverkon vahvistamista myös perinteisillä toimialueillaan. 

Investointeja valokuituverkkoon on tehty ja tehdään vuosien 2020–2025 investointiohjelmassa yli 20 miljoonalla eurolla.

Investointien myötä ElmoNetin valokuituverkko tavoittaa reilut 15 000 uutta taloutta Ylöjärvellä, Tampereella, Pirkkalassa, Orivedellä, Kangasalla, Ruovedellä, Virroilla, Mänttä-Vilppulassa, Jämsässä, Keuruulla, Muuramessa, Korpilahdella, Juupajoella ja Alavudella. 

”Vaatimukset datanopeuksille kasvavat jatkuvasti niin kotitalouksissa kuin yrityksissäkin. Tulevaisuus ei toimi ilman valokuitua, mikä on alettu pikku hiljaa ymmärtää myös Suomessa”, toteaa ElmoNetin toimitusjohtaja Jarkko Oksala.

 

Valokuitu on infraa, jonka halutaan pysyvän kotimaisissa käsissä 

Kasvukeskuksissa kuten Tampereella kilpailu valokuiturakentamisesta käy kiivaana useiden yhtiöiden välillä. ElmoNet luottaa kilpailussa kokemukseen, kotimaisuuteen ja asiakasomisteisuuteen: ulkomaisten pääomasijoittajien tulo markkinaan haastaa perinteisiä toimijoita, mutta valokuitu on infraa, jonka moni haluaa pysyvän kotimaisessa omistuksessa.

Lisäksi useat yritykset eivät ole kiinnostuneita valokuidun rakentamisesta maakuntiin. ElmoNetin investointiohjelmassa myös maaseutukohteet on huomioitu. 

”Valokuidun tulee olla saatavissa myös maakunnissa, jotta ne pysyvät elinvoimaisina. Maaseutukohteissa ELY-tuet usein helpottavat hankkeiden toteuttamista”, Oksala sanoo.

Investointiohjelmansa myötä ElmoNet rakentaa reilut 1400 kilometriä uutta valokuituverkkoa Pirkanmaalle ja Keski-Suomeen. Yli 125-vuotias yhtiö on tuon jälkeen rakentanut valokuituverkkoa yhteensä yli 4300 kilometriä.  

 

Missä ElmoNetin valokuitua rakennetaan juuri nyt?

Tutustu ElmoNetin rakenteilla ja ennakkomyynnissä oleviin alueisiin sivulla elmonet.fi/valokuitu. Sivulta löydät paikkakuntakohtaiset hankkeet kohdasta ”Katso rakenteilla olevat alueet”.

Jaa artikkeli