Segment Pixel - Advertiser Pixel

Valokuidun lisämyynti on avattu Muuramessa – hyödynnä kampanja!

Lue lisää
Avainlippu

Valokuitu kiinnostaa Keuruulla, samalla uusitaan katuja ja sähköjä

Valokuidun kiinnostus Keuruulla on lähes kuumentunut kesän kynnyksellä. Valokuituyhtiö ElmoNet pyrkii vastaamaan kiihtyneeseen kysyntään.

 

”Tarkoituksemme oli rakentaa vain Pappilanniemen alue, jonne asukkaat halusivat valokuidun, ja siirtyä sen jälkeen Jämsään. Nyt kiinnostusta on kuitenkin niin paljon muualtakin, että päätimme jäädä Keuruulle vastaamaan kysyntään”, myyntijohtaja Jari Liski ElmoNetiltä kommentoi.

ElmoNet on aloittanut valokuidun rakentamisen Pappilanniemen lisäksi Kurkiniemessä, kartoituksessa ovat Ketvelniemi, Lapinmäki-Nyyssänniemi ja Kivelä.

”Runkoverkkoa on helppo jatkaa Pappilanniemestä, mutta rakennamme vain alueille, joilta saamme riittävästi ennakkotilaajia. Nyt aloitetut alueet saadaan rakennettua kesän aikana ja palvelut kytkettyä pääosin päälle vielä tämän vuoden puolella.”   

 

Korona on korostanut kodin roolia ja toimivan netin tärkeyttä

Valokuituverkkoa rakennetaan samalla, kun Keuruun kaupunki uusii katuja ja Keuruun Energia tekee sähkölinjojen maakaapelointia. Yhteistyö kolmen toimijan välillä on Liskin mukaan ollut saumatonta. Yhden kaivuun taktiikka kannattaa myös kuntalaisten näkökulmasta, sillä siten kaivuu häiritsee mahdollisimman vähän alueen asukkaita ja alue saadaan kerralla kuntoon niin katujen, sähkön jakeluvarmuuden kuin häiriöttömän netin osalta. 

”Näin ei tarvitse moneen kertaan ottaa katuja auki. Olemme pitäneet Keuruun kaupungin kanssa säännöllisiä rakentamispalavereita, jotta tiedämme, missä järjestyksessä ja aikataulussa olisi paras edetä”, Liski sanoo.  

ElmoNetin toimialue on ulottunut aiemmin pääosin Ruoveden, Mänttä-Vilppulan, Kurun ja Virtain alueille. Nyt laajeneminen on vahvaa Keuruun lisäksi Jämsässä ja Orivedellä.  Syyksi Liski sanoo maailmantilanteen: koronapandemia ja sen myötä siirtyminen etätöihin on kiihdyttänyt valokuidun kysyntää. Kuntien kannalta positiivinen uutinen on se, että samalla muuttotappiotahti on hidastunut ja väkiluvun kehitys osoittanut monin paikoin elpymisen merkkejä.

”Ihmiset ja yritykset ovat huomanneet, mikä kaikki hoituu verkossa. Kohta ei edes opiskelujen takia tarvitse vaihtaa paikkakuntaa vaan riittää, että käy silloin tällöin lähiopetuksessa. Kodin rooli on tässä mielessä suurempi kuin aikoihin”, Liski toteaa.

ElmoNetin kuituhankkeet Keuruulla löytyvät osoitteesta elmonet.fi/keuruu.


Lisätietoja:

Jari Liski
myyntijohtaja
jari.lisk@elmonet.fi
044 746 4231 

 

Jaa artikkeli