Segment Pixel - Advertiser Pixel

Alavudella on avattu valokuidun lisämyynti – tilaukset 30.6. mennessä!

Lue lisää
Avainlippu

Keuruun Pohjoisjärvi sai valokuidun Raimon aktiivisuuden ansioista

Raimo Korpinen asuu vaimoineen omakotitalossa Keuruun Pohjoisjärvellä. Matkaa Keuruun keskustaan on noin 10 kilometriä. Asuinalue on vireää omakotitaloaluetta, mutta  valokuitu ei vielä joitain vuosia sitten sinne asti yltänyt. 

Raimo on tehnyt uransa kaapeliurakoinneissa, joten valokuitu on tuttu juttu. Sellaisen hän halusi myös omaan kotiinsa.

Olin huomannut, että aina kun uusi langaton yhteys tuli, ei kestänyt pitkään, kun kaista jo loppui. Halusin lyhytjänteisestä ratkaisusta pitkäjänteiseen. Vaikka mitä “nelosia ja vitosia” (4G ja 5G) tekevät, tiesin että valokuitu on ainoa kestävä ratkaisu, Raimo perustelee.

Tukea valokuituun Traficomilta ja ElmoNetin kuituasiantuntijoilta

Viestintävirasto Traficomin lupa- ja tukiasioiden selvittelyssä Raimo otti aktiivisen roolin. Matkan varrella mukaan lähti myös kyläyhdistys, ja entuudestaan tuttu ElmoNet (tuolloin vielä nimellä Pohjois-Hämeen Puhelin) auttoi vastaan tulleissa kysymyksissä.

Viestintävirastolla on määritettynä alueet, joihin saa ja ei saa tukia. Saimme sieltä aluekartan, jonne oli mahdollista hakea kuiturakentamisen avustusta. Aloin kiertää aktiivisesti asuinaluettamme, moneenkin kertaan samoja ovia houkutellessani naapureita mukaan. Lopulta saimme ElmoNetin kanssa katsottua rajatumman alueen, jonne he voisivat tuoda valokuidun tietyn minimitilaajamäärän täyttyessä.

Aktiivisuus kannatti: Tammikuussa 2017 oli tarvittu määrä tilaajia ja rakentaminen voitiin tehdä ilman viestintäviraston tukeakin.

Haluankin välittää naapureille kiitokset myötämielisyydestä, Raimo toteaa.

Vakavaraisuus tuo luotettavuutta ja toimintavarmuutta

Nyt Keuruun Pohjoisjärvellä nautitaan nettiyhteydestä, joka kattaa tietoliikennetarpeet 50 vuodeksi eteenpäin. Kyse on elinvoimasta, tasa-arvosta ja mahdollisuuksista palveluihin.

Itse käytän nettiä lähinnä historiatietojen etsimiseen ja karttapalveluihin; vaimo hoitaa enemmänkin erinäisiä asioita pöytäkoneellamme.  50/10-yhteys riittää nyt ja jos tarve tulisi, voi nopeutta aina nostaa.

Raimo arvostaa ElmoNetissä ennen kaikkea vakavaraisuuden tuomaa luotettavuutta ja myös kuituprosessin aikaista hyvää palvelua.

Liittymän mukana tuli vielä ElmoNetin osake, joten meistä liittyjistä tuli samalla yhtiön omistajia. Tämän lisäksi yhtiö on vakavarainen. Ilman käyttömaksuja ja vakavaraisuutta ei voi olla varma, että yhtiö pystyy verkkoa hoitamaan ja ylläpitämään ja että oma sijoitus on siten turvassa. Vakavaraisuus takaa myös, ettei yhtiötä yhtäkkiä myydä, jolloin myös maksut saattaisivat heilahtaa.

Onko teidän kortteli tai kylä vailla valokuitua? Ota yhteys ElmoNetin kuituasiantuntijoihin, niin katsotaan voimmeko auttaa.

Jaa artikkeli