Segment Pixel - Advertiser Pixel

Alavudella on avattu valokuidun lisämyynti – tilaukset 30.6. mennessä!

Lue lisää
Avainlippu

Valokuidun hiilijalanjälki on mobiilia pienempi

Finnet-liiton julkaisema artikkeli kertoo, että mobiilitekniikalla toteutettu verkko kuluttaa jopa 13 kertaa enemmän energiaa kuin valokuituverkko. Artikkeli pohjautuu ruotsalaistutkimukseen, joka selvitti eri nettiyhteyksien hiilijalanjälkeä. 

Tutkimus osoitti lisäksi, että siirrettyyn datamäärään suhteutettuna valokuituverkko on satoja kertoja energiatehokkaampi kuin mobiiliverkko, sillä kuituverkossa voidaan siirtää isojakin tiedostoja nopeasti. Valokuituverkko on siis osa energiatehokkaan kodin rakentamista.

 

“Voidaan sanoa, että valokuitu palvelee kahta nykyihmisen perustarvetta: nopeutta ja ekologisuutta. Valokuituyhteys tuo palvelut ihmisten ulottuville salamannopeasti paikasta riippumatta ja on samalla hiilijalanjäljeltään hyvin pieni. Siinä mielessä olemme hyvin vihreä yhtiö”, myyntijohtaja Jari Liski ElmoNetiltä toteaa. 

Tärkeimmät hankintakriteerit valokuidulle ovat silti yhä varmatoimisuus ja kestävyys. Finnet-liiton oma tutkimus keväältä 2021 osoitti, että vain murto-osa valokuitua käyttävistä olisi enää valmis luopumaan valokuituyhteyksistään niihin kerran päädyttyään.: 83 % ei usko luopuvansa tai ei luovu missään tapauksessa valokuidusta. Kantarilla teetetyn tutkimuksen kohderyhmänä olivat 15-79-vuotiaat suomalaiset ja vastaajia kyselyssä oli 1050. Tutkimus on osa Finnet-liiton Suomi tarvitsee kuitua -hanketta. 

LÄHTEET:

Alkuperäinen artikkeli: https://suomitarvitseekuitua.fi/fi/valokuitufaktat/valokuidulla-digiloikka/
Tutkimus: Rise Research Institutes of Sweden

 

Jaa artikkeli