Segment Pixel - Advertiser Pixel

Alavudella on avattu valokuidun lisämyynti – tilaukset 30.6. mennessä!

Lue lisää
Avainlippu

Edullinen valokuitu koko talon ratkaisuna

Mänttäläisessä taloyhtiössä oli mietitty valokuitua useampi vuosi, kunnes hankintapäätös syksyllä 2021 tehtiin. Hallituksen puheenjohtaja Päivi Helander kertoo, miksi asukkaat päättivät investoida kuituun.

”Mobiiliyhteys vaatii toimiakseen valokuidun”

As Oy Vuohimetsä on asukaskunnaltaan heterogeeninen: 7 osakkeen rivitalossa on asukaskuntaa lapsiperheistä eläkeläisiin. Yksi asunnoista on haastatteluhetkellä myynnissä.  Valokuidusta oli keskustelu “pihaparlamentissa” ja isännöitsijän kanssa, mutta päädytty siihen, että 5G:llä pärjää: onhan tukimastoja lähellä. Mikä muutti mielen? 

”Lähdimme ajattelemaan laajasti ja pitkäjänteisesti: mobiiliyhteys tarvitsee toimiakseen myös valokuidun ja netin käyttö kasvaa kaikilla. Itselläni on kolme suoratoistopalvelua, luen nettilehtiä, pelaan tabletillani ja asioin netissä. Totesimme, että on parempi käyttää kotona maahan kaivettua kaapelia niin 5G-kaistaa jää muuhun”, Helander perustelee. 


Investointipäätös vaatii luottamusta ja läpinäkyvän hinnan

Helander painottaa olevansa “maallikoista maallikoin”, mitä tulee valokuidun teknisiin ratkaisuihin. Siksi hankinta usein viivästyy: on vaikea tehdä investointipäätöksiä aiheesta, joka tuntuu monimutkaiselta ja vieraalta. Onneksi ElmoNetiltä sai selkeän tarjouksen, jonka Helander esitteli yhtiökokouksessa.  

”ElmoNetin tekijät ovat tuttuja paikkakunnallamme ja moikkaamme, kun kohtaamme. On helpompi luottaa, kun tuntee.”

Luottamusta vaaditaan jokaiselta taloyhtiön osakkaalta, kun investointipäätöksiä tehdään. Hinta on usein ratkaiseva ja palveluntarjoajissa on eroja. ElmoNetin hinta on aina “avaimet käteen”, jolloin piilokuluja ei ole ja muun muassa päätelaitteet kuuluvat hintaan.  Valokuitu kannattaa joka tapauksessa ottaa niin sanottuna koko talon ratkaisuna. Tämä kävi konkreettisesti ilmi myös Helanderille.

”Olin ottanut omaan kotiini valokuidun jo aiemmin, ja maksoin siitä joitain kymppejä kuussa. TaloKuitu-ratkaisuna, jossa jokaisessa asunnossa on tietty perusnopeus, asuntokohtainen hinta onkin enää noin puolet siitä”, Helander iloitsee.  

As Oy Vuohimetsässä ollaan oltu valokuituun tyytyväisiä. Moni asukas on ottanut päälle lisänopeuksia; osa pärjää perusnopeudella. Asuntoaan myyvälle Helander on muistuttanut, että valokuitu on nyt oiva myyntivaltti myös asuntoa etsiville! 

Valokuitu G.Fast-teknologialla

As Oy Vuohimetsän valokuitu toteutettiin niin sanotulla G.Fast-teknologialla. Mistä on kyse? Lue täältä.  

 

TIESITKÖ! ElmoNet on asiakkaidensa omistama. Asiakkaille tämä tarkoittaa vakautta ja varmuutta siitä, että palvelut pysyvät paikkakunnalla ja hinnat ovat suojassa heilahteluilta.  

Jaa artikkeli