Segment Pixel - Advertiser Pixel

Alavudella on avattu valokuidun lisämyynti – tilaukset 30.6. mennessä!

Lue lisää
Avainlippu

Alavuden asukas: “Valokuitu on takuu tulevaisuuteen”

Jukka asuu perheineen omakotitalossa Alavuden Tusan alueen maalaismaisemissa. Itse asiassa samassa talossa, jossa hän varttui elämänsä ensimmäiset 15 vuotta. Välissä taloa piti muu perhe, mutta kun Jukan korviin kantautui tieto, että lapsuudenkoti oli myynnissä, oli paluumuuttopäätös sinetöity. Muutama vuosi sitten toteutunutta muuttoa ei ole tarvinnut katua. Yksi asia on kuitenkin haastanut arjessa: kodin nettiyhteyden riittämättömyys. Nyt siihen toivotaan muutosta ElmoNetin valokuidusta. Hankkeen toteutuminen on Alavuden asukkaiden käsissä.  

 

4G ei riitä sujuvaan etätyöhön

Jukka työskentelee myyntitehtävissä. Koronan myötä palaverit siirtyivät nettiin, samoin vaimon työt tehdään nyt kotoa. Lisäksi perheen lapset käyttävät ajoittain tabletteja ohjelmien katseluun. Kun useampi laite yrittää toimia mobiiliyhteyden varassa, tökkii vähintään yksi laite. Etätöitä tekevälle ilmiö on ikävä, sillä toimiva kodin netti on oleellinen työssä. 

”Alavudella ei ole juuri ollut valokuitua vaan täällä on taisteltu 3G- ja 4G-yhteyksien kanssa. Jo Tuurin kyläkaupassa käyvät vieraat hidastavat ajoittain nettiyhteyksiä. Kokemukseni mukaan 4G-yhteys on täällä hyvin epävarma. On inhottava tilanne etenkin töiden puolesta, jos netti hidastelee ja videopalaverissa odotetaan, että yhdellä kuva palautuu”, Jukka harmittelee.   

 

Datamäärät eivät tulevaisuudessa ainakaan tule laskemaan: etätyöt ovat asiantuntija-arvioiden mukaan tulleet jäädäkseen; lisäksi videoiden käyttö lisääntyy ja tiedonsiirtokoot kasvavat. Mm. televisiokuvan kehittyminen Full HD:sta 4K- ja 5K-kuvaan vaatii yhä enemmän tietoliikenteeltä.

 

Valokuidun kuukausihinnoissa valtava ero

Kun ElmoNet alkoi mainostaa valokuitua Alavudella, otti Jukka heti yhteyttä aluemyyjään. Vaikka talo sijaitsee reilun kilometrin ElmoNetin piirtämästä ennakkomyyntialueesta, yhteydenotto kannatti: ElmoNet lähti kartoittamaan keskusta-alueen lisäksi myös Tusan aluetta ja kohta alue piirrettiin mukaan hankekarttaan. Jukka ilmoittautui ennakkotilaajaksi.

”Olin päättänyt, että heti kun tulee järkevä valokuitu tarjolle, olen kiinnostunut! Aiemman toimijan kanssa meni hommat mönkään, vaikka heillä piti olla valokuitua tarjolla – vieläpä ilmaisella liittymismaksulla – mutta ei se sitten mennytkään ihan niin. Kuitu olisi pitänyt itse kaivaa loppupätkä talolle, liittymä olisi ollut sittenkin reilusti yli 2000 euroa ja kuukausihinnatkin lähes tuplat ElmoNetin hintoihin.” 

Siinä onkin yksi kriteeri, jolla Jukka tarkastelee valokuitua investointina: itse liittymä on hänelle välttämättömyys, joka takaa tietoliikenteen vuosikymmeniksi, mutta myös kuukausimaksuja kannattaa verrata, mikäli toimijoissa on valinnanvaraa. 

 

Ennakkomyynti jatkuu 31.1.2022 asti

Palvelukokemus ElmoNetiltä jätti positiivisen maun. 

”Kilpailu on mielestäni ihan tervetullutta, etenkin jos se tarkoittaa järkevämpiä hintoja ja hyvää asiakaspalvelua. Ilmoitin ElmoNetin myyjälle myös omia tuttuja, jotka ovat kiinnostuneita valokuidusta, jotta hanke toteutuisi.”  

Valokuidun ennakkomyynti Alavudella jatkuu 31.1.2022 saakka. Ennakkotilaajien määrä ratkaisee, saadaanko hankkeelle vihreä valo ja ElmoNetin valokuiturakentaminen käyntiin kesällä 2022. Sitä odotellessa Jukka on päättänyt panostaa myös 5G-yhteyteen. 

”Nyt kun 5G tuli myyntiin, ostin myös sen. Valokuitu vie toteutuessaan kuitenkin yli puoli vuotta ja muutoinkin näen, että molemmat tarvitaan. Valokuitu on takuu tulevaisuuteen ja toteutuessaan se kodin netti, jonka takuunopeus on aina huomattavasti parempi”, Jukka perustelee.  

Alavuden valokuidun ennakkotilaajaksi voit ilmoittautua täällä.

 

TIESITKÖ!
ElmoNetillä maksat valokuituliittymän vasta, kun valokuitu on rakennettu ja kytketty käyttöösi. Maksu hoituu myös kuluttomalla ja korottomalla osamaksulla. 

 

 

Jaa artikkeli