Segment Pixel - Advertiser Pixel

Tampereen Leinolan lisämyynti on alkanut – valokuituliittymä nyt 0€!

Lue lisää
Avainlippu

Alavutelaiset pääsevät ennakkotilaamaan toimintavarman valokuituyhteyden

Uusi ennakkohinta on 490€ + ElmoNetin osake 310€. Ennakkotilausaikaa on jatkettu helmikuun loppuun asti.

ElmoNet (ent. Pohjois-Hämeen Puhelin) kartoittaa Alavuden keskusta-alueen asukkaiden ja yritysten kiinnostusta liittyä toimintavarman valokuituyhteyden piiriin. Ennakkomyynti on nyt auki. Jos katkeilematon netti- tai kaapeli-TV-yhteys kiinnostavat, tee esisopimus ja vie sanaa eteenpäin naapurustossasi. Rakentamispäätös edellyttää riittävän määrän ennakkotilaajia.

Ennakkotilausaikaa on tammikuun 2022 loppuun asti. Rakentaminen aloitetaan roudan sulettua toukokuun lopulla alueelta, jossa kiinnostuneita on ollut eniten.

Herättänyt alavutelaisten kiinnostuksen jo ennakkoon

Nykyinen ennakkomyynti koskee Alavuden keskusta-taajamaa. Valokuituverkon on tavoite kattaa pari tuhatta paikallista omakotitaloa, huoneistoa tai yritystilaa.

Katso tarkempi ennakkomyyntialue tästä

Valokuituverkon laajentamiskartoitukseen Alavudelle on kaksi pääsyytä. Ensinnäkin alueen asukkailta on tullut jo ennakkoon mukavasti tiedusteluja valokuituverkkoon liittymisestä. Toisekseen ElmoNetillä on valmiina runkoyhteydet Alavuden ja Ähtärin keskustoihin. Alavus on myös alueena valokuidun rakentamiseen kannustavaa, sillä alue on sopivan taajaan rakennettua eikä maastokaan aseta suuria haasteita.

Mitä valokuitu mahdollistaa?

Viime vuosina kiinnostus valokuitua kohtaan on kasvanut huimasti.

– Viimeisen kahden vuoden aikana etätyöskentelystä on tullut arkipäivää niin yleisesti kuin meidän omassakin yrityksessämme. On huomattu, että mobiilinetti ei ole se väline, jolla töitä pystyy oikeasti tekemään, kuvailee ElmoNetin myyntijohtaja Jari Liski syitä valokuidun kiinnostuksen kasvulle.

Liikenne- ja viestintäviraston kesällä julkaiseman selvityksen mukaan tietoliikenteen määrä on kasvanut vuoden aikana Suomessa noin 60 %. On myös arvioitu, että tietoliikenteen määrä kasvaisi vuodesta 2020 vuoteen 2030 noin 150-kertaiseksi. Valokuitu varmistaa katkeilemattoman nettiyhteyden pitkälle tulevaisuuteen.

– Voidaan sanoa, että valokuitu palvelee kahta nykyihmisen perustarvetta: nopeutta ja ekologisuutta. Valokuituyhteys tuo palvelut ihmisten ulottuville salamannopeasti paikasta riippumatta ja on samalla hiilijalanjäljeltään hyvin pieni. Siinä mielessä olemme hyvin vihreä yhtiö, Jari Liski toteaa.

Valokuitu vastaa nettitarpeeseen seuraavat 50 vuotta

Lisääntynyt videoiden katselu on yksi suurimmista syistä tietoliikenteen määrän kasvuun. Videoiden katselu kattaa nykyiselläänkin lähes 80 % kaikesta tietoliikenteestä. Suosittujen suoratoistopalvelujen, kuten C Moren, Netflixin ja Viaplayn HD-resoluutio asettaa jo nykyisellään mobiiliverkot koville.

– Tulevaisuudessa resoluutio voi olla jopa 8 kertaa HD:tä korkeampi, mikä aiheuttaa huiman tietoliikenteen kasvun. Valokuitu vastaa netin ja kaapeli-TV:n käytön tarpeisiin myös pitkälle tulevaisuuteen. Valokuidun käyttöikä on noin 50 vuotta, kun otetaan huomioon myös tarpeiden kasvu tulevaisuudessa. Valokuidun teknistä käytön ylärajaa ei nykytekniikalla ole edes vielä mahdollista saavuttaa, Jari Liski visioi.

Ennakkotilaajan hinta Alavuden keskusta-alueelle on 1750 €. Tammikuun loppuun kestävän ennakkotilausajan päätyttyä valokuituun voi edelleen liittyä 250 € korkeammalla jälkiliittyjän hinnalla.

Hinta sisältää ElmoNetin osakkeen 310 €. Osakesarjalla asiakas liittyy samalla käyttäjäomisteisen yhtiön omistajiin. Käyttäjäomisteisessa yhtiössä asiakasomistajat pystyvät vaikuttamaan yhtiöön ja osaltaan myös hinnoitteluun. Osakesarjan hintaan sisältyvät myös sisäverkon laitteet sekä asennustyö.

Lue lisää Alavuden ennakkomyynnistä

 

Alavutelainen, kiinnostaako sinua hankkia valokuitu kotiisi?
Tee esisopimus tästä

Kiinnostaako sinua hankkia valokuitu yrityksellesi Alavudelle?
Ota yhteyttä ICT Elmon asiakaspalveluun 

 

Jaa artikkeli