Segment Pixel - Advertiser Pixel

Valokuidun lisämyynti on avattu Muuramessa – hyödynnä kampanja!

Lue lisää
Avainlippu

Valokuitu saapui Leinolaan hetkessä, yhden kadun taktiikalla


ElmoNet testaa Tampereella uutta yhden kadun valokuitutaktiikkaa: valokuitu rakennetaan katu kerrallaan, kun riittävä määrä tilaajia samalta kadulta löytyy. Näin valokuitu saadaan tarvitsijoille nopeasti. 

Yksi kaduista on Leinolan Aitoniitynkatu. Omakotitalossa vaimonsa kanssa asuva Anssi Lipsonen tilasi valokuidun heti, kun se tuli mahdolliseksi. Kokemus ElmoNetistä on ollut äärimmäisen hyvä. 

Tämän nopeammin valokuitua ei varmasti saa! Odotusaika oli lyhyydessään täydellinen, kytkentä hoitui täsmällisesti  ja kaikki laitettiin viimeisen päälle. Olen  tosi tyytyväinen sekä prosessiin että palveluun. Voin suositella ElmoNetiä, Anssi kehuu.

 

Anssi asuu vaimonsa kanssa vuonna 1995 rakennetussa omakotitalossa, jota on sittemmin laajennettu. Nyt ElmoNetiltä hankittu valokuitu varmistaa sekä töiden sujuvuuden että suoratoistopalveluiden katkottomuuden.

Ketterä, joustava ja paikallinen ElmoNet 

Tarve valokuidulle oli ollut vuosia kova: Koronan myötä myös Anssin vaimo siirtyi tekemään etätöitä, ja merkittävä osa työpäivistä menee Teams-palavereissa. Aiemmin käytössä ollut kaapelimodeemi ei toiminut luotettavast: nettiyhteys jumitti ja modeemia jouduttiin tämän tästä uudelleenkäynnistämään. Oli selvää, että vain vakaa valokuitu ratkaisisi haasteen.

Anssi oli ehtinyt tekemään valokuitusopimuksen toisen yhtiön kanssa ennen ElmoNet-kylttien ilmestymistä kadulle. Kun reiluun vuoteen rakentamispäätöstä ei kuitenkaan tullut, otti Anssi riskin ja laittoi valokuitutilauksen ElmoNetille, joka lupasi nopeita päätöksiä vielä saman syksyn aikana. 

ElmoNet olisi odottanut, kunnes toinen sopimus raukeaa, mistä jäi joustava kuva. ElmoNetissä viehätti myös se, että he olivat positiivisia, ketteriä –  ja kuten kävi ilmi, läheltä. Hyvin pian hankintapäätöksen jälkeen tuli jo viesti, että kaivurit tulevat seuraavalla viikolla! 

ElmoNet ei ollut entuudestaan tuttu, mutta Anssi selvitti yhtiöiden taustoja ennen nimen laittamista sopimukseen. Se, että ElmoNetillä on pitkä historia entisenä puhelinyhtiönä toi luotettavuutta.   

ElmoNetillä on oma suunnittelu, toimitus, asennus ja asiakaspalvelu. Kuvassa ElmoNetin Jari Peltonen.

Valokuidun nopeustesti antoi laadukkaita lukemia 

Anssi pääsi hankkimaan valokuidun pelkällä ElmoNetin osakkeen hinnalla. Osake tarkoittaa, että ElmoNetiltä valokuidun hankkiva on myös yhtiön omistaja: tämä on taannut vuosikymmenet vakaat hinnat ja säilyvät paikalliset palvelut. 

Osaa ehkä mietityttää, ettei ElmoNetillä kuukausimaksuja voi kilpailuttaa eri yhtiöiden välillä, mutta jos hintaerot ovat euron tai pari, en näe ongelmaa. Tärkeintä on yhtiön säilyvyys. Osake ja asiakasomisteisuus on tuttua ajoilta, kun lankaliittymään piti lunastaa puhelinosake. Näin sen ikään kuin avausmaksuna, mikä  olisi toisella yhtiöllä ollut yli kaksinkertainen. 

Heti, kun valokuitu oli kytketty, Anssi lähti testaamaan valittua 100/100 Mbt/s-nettinopeutta. 

Tähän asti satanen ei ollut koskaan ollut satanen. Nyt valokuidusta lähti jopa 110 ja sisään tuli 97. Tosi laadukkaita lukemia siis.  

Enää ei sarjatkaan jumita, vaan suoratoistopalveluista pääsee nauttimaan ilman katkeilevaa nettiä: Sellaista päivää ei Anssin mukaan ole, etteikö taloudessa katsottaisi yhtä tai kahta sarjaa. TV- ja viihdepalvelut olisivat tarjoutuneet myös ElmoNetin kautta, mutta lisäpalveluina ne voi hankkia oman tarpeen ja arvioinnin mukaan.   

 


Tampereella, Pirkkalassa ja Ylöjärvellä ElmoNet-valokuitu löytyy jo täältä

Paikallinen ja perinteinen ElmoNet rakentaa valokuituyhteyksiä Pirkanmaalla. Tampereella valokuitusaatavuus on erityisen hyvää alueilla Leinola, Lielahti, Pohtola, Siivikkala ja Ryydynpohja; Pirkkalassa alueilla Kaitala ja Toivio; sekä Ylöjärvellä alueilla Asuntila, Vuorentausta, Hietasmäki, Mettistö, Vihattula, Honkasalo ja Salorinne.

Kysy lisää saatavuudesta ja käynnissä olevista laajentamishankkeista asiakaspalvelustamme tai tee valokuitualoite lomakkeella, joka löytyy täältä.

Jaa artikkeli