Segment Pixel - Advertiser Pixel

Alavudella on avattu valokuidun lisämyynti – tilaukset 30.6. mennessä!

Lue lisää
Avainlippu

”Valokuitu nostaa talon arvoa”, vakuuttaa Asuntilan ennakkotilaaja

Kun Ylöjärven Asuntilaan alettiin suunnittelemaan valokuitua, omakotitalossa asuva Iiro Kaisla halusi ehdottomasti päästä mukaan netin hyödyistä nauttivien asiakkaiden joukkoon. Tietoliikenneasiantuntijana työskentelevä Kaisla tunsi jo entuudestaan valokuituverkon edut, ja ilmoittautui aikailematta ElmoNetin ennakkotilaajaksi.

”Valokuitu kannattaa valita aina kun se on mahdollista”

Jo vuosi sitten Asuntilaan muuttaessa Kaisla tutustui paikallisen operaattorin tarjoamiin valokuitupalveluihin. Projektin päälle olisi lätkäisty niin suuri hintalappu, ettei Kaisla kokenut investointia järkevänä.

ElmoNetiltä saatu tarjous oli niin edullinen, että se on kannattava vaikka nettiä ei koskaan edes käyttäisi. Valokuituyhteyden asentaminen nostaa merkittävästi talon arvoa, arvioi Kaisla.

Asuntilan alueella tehdään tällä hetkellä kartoitusta, jossa selvitetään ketkä naapurustossa olisivat halukkaita ottamaan valokuidun käyttöönsä. Jos riittävän moni asukas on kiinnostunut, rakentamispäätös voidaan tehdä, ja valokuituverkon asentaminen toteuttaa.

Kerron jokaiselle asiakkaalleni, että valokuitu kannattaa valita aina kun se vain on mahdollista.

Netin nopeus maksimiinsa

Kaislan kotoa löytyy nettiyhteyttä käyttäviä laitteita huomattava määrä. On tietokoneita, tabletteja, puhelimia, palvelimia, IOT-laitteita sekä valvontajärjestelmiä. Tällä hetkellä Kaislalla on käytössä 400 megan 5G-liittymä. Valokuituyhteydellä netin nopeus saadaan nostettua maksimiinsa eli 1000 megaan.

5G-liittymän kanssa ongelmia on esiintynyt esimerkiksi siinä, että nettiyhteys on katkennut pahimmillaan useita kertoja päivässä, useamman päivän ajan. Etätöitä tehdessä palaverit ovat keskeytyneet ja perheen pienimmiltä pysähtyneet lastenohjelmat.

Jos alueella on paljon verkon käyttöä, paljon lunta puissa tai paljon lehtiä ja sataa, tämäkin näkyy netin nopeudessa. Näitä riskejä ei ole valokuidun käytössä.

Kaisla nostaa esiin, että valokuidussa latenssiyhteys eli tutummin ping on myös hiukan pienempi. Verkkoliikenne lähtee reitittimeltä suoraan kohti kohdettaan, eikä reitity aluksi operaattorin mobiiliverkon ytimen kautta. Valokuituverkko parantaa lisäksi matkapuhelinoperaattoreiden toimintaa.

Vastaukset kaikkiin kysymyksiin

Kommunikointi ElmoNetin kanssa on toiminut hyvin, ja Kaisla on tyytyväinen palvelukokemukseensa.

Juttelin alkuun pitkän puhelun ElmoNetin valokuitumyyjän kanssa. Sain vastaukset esittämiini kysymyksiin, ja niihin vielä palattiin lisäselvityksen kanssa, Kaisla kiittelee.

Kaisla suosittelee ElmoNetin valokuituverkkoon liittymistä. Liittymän omistajasta tulee samalla ElmoNetin asiakasomistaja, ja päätäntävalta yhtiön toiminnasta säilyy alueen verkkoliittymän käyttäjillä.

Kuituliittymään sisältyy aina ElmoNetin osakkeita, ja sinusta tulee asiakasomistaja. Näin pääset halutessasi mukaan vaikuttamaan päätöksentekoon.

TIESITKÖ!

ElmoNet kartoittaa Asuntilan alueen asukkaiden kiinnostusta valokuituun. ElmoNetillä maksat valokuituliittymästä vasta, kun valokuitu on rakennettu ja kytketty käyttöön. Tee esisopimus nopeasti ja vaivattomasti verkossa täällä.

Jaa artikkeli