Segment Pixel - Advertiser Pixel

Alavudella on avattu valokuidun lisämyynti – tilaukset 30.6. mennessä!

Lue lisää
Avainlippu

Uusi talousjohtaja kehottaa katsomaan valokuituyhtiön talouskuntoa

ElmoNet saa uuden talousjohtajan Heli Kylmäniemestä 2.1.2023 alkaen. Taloushallinnon konkari kehottaa kuluttajia kurkkaamaan valokuituyhtiöiden talouskunnon taakse. Yhtiön vakaus vaikuttaa suoraan palveluiden säilymiseen ja siihen, millaisia riskejä kuluttajan osalle lankeaa.

ElmoNetin uusi talousjohtaja ottaa kantaa myös hankepäätöksiin.

Valokuitu on miljoonainvestointi ja vaatii talouskuntoa

Kylmäniemi tietää, mistä puhuu, sillä hän on tehnyt 20-vuotisen uran valokuitualalla: ensin myynnin, sitten taloushallinnon tehtävissä. Valokuituyhtiössä talousjohtaja ottaa kantaa myös valokuiturakentamisen hankepäätöksiin, sillä vuositasolla kyse on miljoonainvestoinneista.

Yhtiöitä on kaatunut liian isoihin riskinottoihin. Vanhoilla puhelinyhtiötaustaisilla valokuituyhtiöillä on yleensä vahva tase ja vakaa talouspohja verkon rakentamiseen. Uudet, tyhjästä rakentavat yhtiöt ottavat isoja riskejä. Asiakkaat laitetaan maksamaan valokuidusta etukäteen, jolloin kuluttaja on rahoittamassa valokuituyhtiötä riskillä.

Siksi yksi tärkeä kriteeri oman valokuituyhtiön valinnassa kannattaa olla maksupolitiikka: Osa vaatii maksamisen sopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä; toiset kuten ElmoNet laskuttavat vasta, kun valokuitu on rakennettu ja kytketty käyttöön. Tällöin kuluttaja välttyy turhilta riskeiltä.

Robotiikkaa rutiineihin, asiantuntijoita asiakaspalveluun

Vakavarainen valokuituyhtiö tarkoittaa kuluttajalle jatkuvuutta ja luotettavuutta, ja samoja arvoja yhtiö tarjoaa työntekijöilleen. Kylmäniemi tutustui ElmoNetin taustaan, talouteen ja maineeseen ja otti puhelut toimitusjohtaja Jarkko Oksalalle sekä eläkkeellä siirtyvälle talousjohtaja Maija Kulmalalle. Paikallinen, ketterä, vakaa ja arvoiltaan oikea yhtiö vakuutti.

Yhtiötä on hoidettu hyvin ja näen itselleni hienon uramahdollisuuden. ElmoNetin kokoisessa yhtiössä pääsen myös aidosti vaikuttamaan siihen, miten taloushallintoa kehitetään. Myös talon sisäinen, oikealla lailla lungi “elmomaisuus” tuntui oikealta.

Kylmäniemi on erityisen kiinnostunut tekoälyn ja robotiikan mahdollisuuksista. Kun rutiinityöt hoituvat robotiikalla, voidaan asiantuntijoita hyödyntää korkeamman jalostusasteen tehtäviin kuten ongelmanratkaisuun ja asiakaspalveluun.

Se tuo usein työhön mielekkyyttä ja syvyyttä – ja asiakkaille parempaa palvelua.

Aidosti oman alueen asialla

 Ylöjärven Kurussa asuva Kylmäniemi sanoo iloitsevansa, että pääsee ElmoNetin talousjohtajan paikalta kehittämään oman alueensa palveluita. Myös tässä arvomaailma ElmoNetin kanssa kohtaa.

Minua viehättää, että alueellinen hyvinvointi elää ElmoNetin arvoissa niin vahvasti. Asioita ei tehdä vain tuloksen optimoinnin vaan omien alueiden kehittämisen hyväksi. Silloin asioita tehdään pitkäjänteisesti ja kestävästi.

  

Tiesitkö?

ElmoNet on osa 16:n alueellisen puhelinyhtiön ja Finnet-liiton muodostamaa Finnet-ryhmää

Kylmäniemi sanoo uusien valokuituyhtiöiden ottavan isoja riskejä. Siksi yhtiöiden tausta on hyvä tutkia ennen ostopäätöksen tekoa.

 

Jaa artikkeli