Segment Pixel - Advertiser Pixel

Alavudella on avattu valokuidun lisämyynti – tilaukset 30.6. mennessä!

Lue lisää
Avainlippu

Taloyhtiöiden valokuidussa eroja, huolellinen valinta kannattaa

Taloyhtiöille hyvät nettiyhteydet korostuvat etätöiden lisääntyessä ja viihdepalveluiden käytön kasvaessa. Valokuitu on vaihtoehdoista kestävin, mutta hankinta voi olla taloyhtiölle tahmea suo: palveluntarjoajia on paljon ja hinnoittelumalleissa on eroja.  Perehtyminen ja huolellinen vertailu kuitenkin kannattaa. ElmoNetin Jari Peltonen varoittaakin taloyhtiöitä sudenkuopista.

Hinnoittelun tulisi olla läpinäkyvä. Osa valokuituyhtiöistä myy liittymän polkuhintaan, mutta ansainta tulee tuolloin korkeista kuukausimaksuista. Niiden lisäksi osa perii verkkomaksua, osa laskuttaa laitteistakin. Me tarjoamme aina avaimet käteen -ratkaisun, koska haluamme mieluummin pitkäaikaisia asiakkaita kuin nopeita voittoja, Peltonen sanoo.

Taloyhtiön kannattaa verrata myös tarjottavat nopeudet, palveluehdot sekä yhtiön omistuspohja. Alle 100/100-nopeuden ei kasvavissa datamäärissä kannata Peltosen mukaan enää mennä. Jos valokuituyhtiö ostaa palvelut muualta, tarkoittaa useampi välikäsi usein korkeampia hintoja. Lisäksi vastuu ongelmatilanteissa käy haastavaksi. 

Asukas ei usein tiedä, onko vika verkossa vai palvelussa. Tuolloin on helpompaa, jos kokonaisuus on yksissä käsissä ja asukas tietää, mistä saa apua.   

Valokuituyhtiön ilmoittaman hankeaikataulun on myös syytä olla selvä. Peltonen antaa esimerkiksi taloyhtiön, joka oli tehnyt sopimuksen valokuituyhtiön kanssa, muttei ollut puoleen vuoteen kuullut, toteutuuko hanke. Vaihtaakaan ei enää voinut. Harva taloyhtiö tulee vertailleeksi myöskään toimijoiden omistuspohjaa, mutta sekin voi vaikuttaa palveluiden pysyvyyteen ja hintoihin: jos taustalla on kansainvälinen pääomasijoittaja,  on olemassa riski, että omistus vaihtuu uusiin käsiin ja hinnat pomppaavat. Siksi ElmoNet on rakentanut oman omistuksensa asiakasomisteiseksi.

 

Arviointiapua yhtiökokoukseen  

ElmoNet tarjoaa taloyhtiöille konsultointiapua yhtiökokouksiin. Peltosen mukaan kyse ei ole vain “omasta lehmästä ojassa”.   

Taloyhtiöllä on syytä olla riittävä tieto aiheesta, sillä päätökset voivat olla kauaskantoisia. Esimerkiksi sisäinen kaapelointi kannattaa aina pitää yhtiön omassa omistuksessa. Siksi tuomme valokuidun jakamoon ja hyödynnämme olemassa olevaa kaapelointia. Näitä yksityiskohtia on isännöitsijän vaikea tietää, joten yhtiökokousten lähestyessä kannattaa matalalla kynnyksellä konsultoida, Peltonen kannustaa. 

Konsultointia voi ElmoNetiltä pyytää niin isännöitsijä, osakas kuin vuokralainen. Usein valokuitu toteutuu yksittäisen aktiivisen asukkaan ansiosta. 

 

Taloyhtiöt
Taloyhtiötä koskevissa asioissa voit olla yhteyksissä suoraan Jariin ja Satuun

Jari Peltonen
Yhteyspäällikkö
044 746 4234

Satu Heikkilä
Myyntineuvottelija
044 746 4238

ÄLÄ ANNA KAIVURIN MENNÄ OHI! Valokuituyhteys rakennetaan kaivamalla valokuitukaapeli maan alle. Siksi valokuitu kannattaa hankkia viimeistään kaivurin ollessa omalla alueella. Jos kaivurin antaa mennä ohi, tulee jälkikäteen liittyminen huomattavasti kalliimmaksi, sillä työkoneet tulee tilata paikalle uudelleen.   

Jaa artikkeli