Segment Pixel - Advertiser Pixel

Alavudella on avattu valokuidun lisämyynti – tilaukset 30.6. mennessä!

Lue lisää
Avainlippu

Muutoksia HD-kanavien sijoitteluun kaapelitelevisioverkoissa

Kaapelitelevisioverkon kanavanumerot tulevat 31.8.2021 muuttumaan niin, että vapaasti vastaanotettavien tv-kanavien teräväpiirtoversiot löytyvät jatkossa kanavaluettelosta ensimmäisenä, eli kanavapaikoilta ykkösestä eteenpäin. Perinteisen tarkkuuden kanavat puolestaan siirtyvät alkamaan kanavanumerosta 21. Mikään tv-kanava ei poistu valikoimasta – ne vain vaihtavat keskenään paikkaa kanavalistauksessa.

Televisiotekniikka on jatkuvasti kehittynyt ja myös kuvan laatu parantunut. HD- eli teräväpiirtolähetykset alkoivat kaapelitelevisioverkoissa jo toistakymmentä vuotta sitten. Perinteistä tarkkuutta huomattavasti parempi teräväpiirtokuva on nykypäivän normaali, ja valtaosalla kaapeli-tv-verkon katsojista on jo HD-vastaanotin.

Katsojia palvellakseen ja katselukokemusta parantaakseen alan toimijat ovat TV-foorumissa* yhdessä päättäneet muuttaa kanavanumerointia kaikissa maamme kaapelitelevisioverkoissa. Syksyllä tapahtuvan muutoksen jälkeen vapaasti vastaanotettavien tv-kanavien teräväpiirtoversiot löytyvät televisiosta entistä helpommin. Muutos koskee vain kaapelitelevisioverkon asiakkaita.

Kanavahaku voi olla tarpeen

Muutokset kaapelitelevisioverkoissa tehdään tiistaina 31.8.2021 alkaen klo 10.

Moni tv:n katsoja on lähivuosina hankkinut uuden vastaanottimen, ja uudet laitteet löytävät muuttuneet kanavapaikat automaattisesti. Jos televisio ei kuitenkaan kyseisen ajankohdan jälkeen avattaessa hae muuttunutta kanavajärjestystä automaattisesti, kannattaa laitteelle tehdä kanavahaku tai tehdasasetusten palautus.

Kanavanumeroinnin muutos ei koske antennitelevisioverkkoa tai muita lähetystekniikoita kuin kaapeli-tv-verkkoa.

 

Jaa artikkeli