Segment Pixel - Advertiser Pixel

Tampereen Leinolan lisämyynti on alkanut – valokuituliittymä nyt 0€!

Lue lisää
Avainlippu

Jäähdyspohjan ja Äijännevan valokuituhankkeet hyvässä vauhdissa

Virroilla aloitettiin alkusyksystä kaksi nopeat nettiyhteydet takaavaa valokuituhanketta Jäähdyspohjan ja Äijännevan kyliin. Molemmissa asukaskuulemisten jälkeen päätettiin lähteä viemään hankkeita eteenpäin, sillä henki ja palaute tilaisuuksissa oli erittäin myönteinen.

Hankkeita suorittavina organisaatioina toimivat paikalliset vesiosuuskunnat ja hankkeiden vetovastuussa toimivat Jäähdyspohjassa Ari Juvakka ja Äijänevalla Heidi Tanhua. Kummatkin ovat tyytyväisiä jo nyt saavutettuihin tuloksiin. Molemmissa kylissä on tehty jo n. 50 sopimusta ja kiinnostus asiaan ei näytä vielä laantuvan.

”Tälle on ollut selvä tarve ja näin korona-aikaan vielä korostetusti tulee esiin halu toimintavarmaan sekä nopeaan nettiyhteyteyteen. Kesämökkiasukkaat ovat olleet todella aktiivisia asian suhteen, minulle on tullut useita yhteydenottoja ulkomailta myöten, missä asiaa tiedustellaan sekä kerrotaan muuttohaluista Jäähdyspohjaan joko mökille tai suvun omistamaan taloon. Lisäksi Jäähdyksen alueen asukkaat ovat vieneet sanaa naapureilleen joten hyvässä hengessä tästä on tullut koko kylän yhteinen asia. Olemme pitäneet hyviä palavereita esim. Koillis-Satakunnan Sähkön kanssa löytääksemme yhteisiä toimintamahdollisuuksia aikataulujen sekä kustannusrakenteen suhteen ja pyrimme saamaan liittymismaksun mahdollisimman edulliseksi. Nyt on paras aika liittyä mukaan kuituun, sillä myöhemmin hinta tulee nousemaan”, toteaa Ari.

Äijännevan hankevastaava Heidi Tanhua kertoo, että liittymäsopimuksia on saatu tasaista vauhtia ja kiinnostusta riittää edelleen. Lämmin syksy ja kiihtynyt koronatilanne on pidentänyt vapaa-ajan asunnoilla vietettävää aikaa ja tämä on saanut myös entistä useamman vapaa-ajan asukkaan kiinnostumaan valokuidusta. On hienoa, että etenemme Jäähdyspohjan kanssa suunnilleen samaa tahtia, sillä molemminpuolinen tietojen ja ajatusten vaihto hyödyttää molempia kyliä.

Liittymisaikaa pidennetty

Nopeiden tietoliikenneyhteyksien rakentaminen haja-asutusalueelle on noussut tärkeäksi toimenpiteeksi myös maaseuturahoituksessa ja sen suhteen näkymät rahoituksen saamiseksi hankkeelle ovat hyvät. Tämän vuoden osalta määrärahat alkavat olla lopussa ja sen vuoksi sekä Äijännevan, että Jäähdyspohjan hankehakemukset jätetään tammikuussa. Tämä tarkoittaa sitä, että myös liittymäsopimuksia on mahdollista tehdä vielä vuoden loppuun saakka kummassakin kylässä, kertoo Heidi Tanhua.

Kiinnostunut? Ota yhteyttä:
heidi@heiditanhua.fi

Jaa artikkeli