Segment Pixel - Advertiser Pixel

Alavudella on avattu valokuidun lisämyynti – tilaukset 30.6. mennessä!

Lue lisää
Avainlippu

Himoksen valokuitutilanne koheni: Alppihimos ElmoNetin kuituun

Etätyöt, rinteet, uni – repeat. Kotimaan laskettelukeskuksissa matkaillaan yhä pidempiä jaksoja, sillä moni yhdistää nyt etätyöt rinnereissuun. Toimiva netti on siksi entistä kysytympi mukavuus vuokramökeissä. 

Jämsän Himoksessa valokuidun saatavuus on toistaiseksi ollut heikko, eivätkä valokuituyhtiöt ole osoittaneet suurta kiinnostusta investoida alueelle. Konkreettinen muutos saatiin joulukuussa, kun ElmoNet kytki 20 paritalon ja 40 huoneiston Kiinteistö Oy Alppihimoksen rakentamaansa valokuituun. Valokuituverkkoa on mahdollista laajentaa kysynnän mukaan. 

Kuvassa edessä ElmoNetin tietoliikenneasentaja Kai Ruohomäki, keskellä Jussi Huhtanen ja takana Hannu Karstinen.

 

Taloyhtiönetti on kevään yhtiökokousten ykkösteema

Alppihimoksen kiinteistöjä isännöivä Hannu Karstinen sanoo päätöksen valokuidun hankinnasta syntyneen yhtiökokouksessa yksimielisesti sen jälkeen, kun ElmoNet oli antanut tarjouksensa rakentamisesta. Palveluntarjoajia oli kartoitettu jo vuosia.

”Meillä on osaava hallitus, jossa ymmärretään valokuidun merkitys. Itse rakentamisprosessi oli lopulta nopea: Hankintapäätös tehtiin keväällä ja valokuituliittymät kytkettiin jouluksi. Vuokrattavista huoneistoista suurin osa vuokrataan HimosLomien kautta ja valokuitu on kohteissa kysytty.”

Nyt vuokralaiset pääsevät rinteestä mökkiin ja nettiin. Karstisen yritys hoitaa yhteensä noin 80 kiinteistöä, ja valokuidun kysyntä on isännöitsijän mukaan kasvanut merkittävästi viime vuosina.

”Vielä 2020 valokuitu oli monille hyvinkin uusi asia, mutta viime vuosina aihe on noussut keskusteluun etätöihin siirtymisen vuoksi. Olemmekin ottaneet taloyhtiönetin kaikkien hallituskokousten esityslistalle.”

Yhtiökokouksissa osakkaat päättävät, lähdetäänkö valokuituasiaa viemään eteenpäin. Karstinen suosittelee taloyhtiöitä kuitenkin käymään keskustelun aiheesta, sillä rakentajia ei kaikilla alueilla ole kilpailuksi asti ja prosessit voivat olla pitkiä.

Yhden luukun palvelussa on etunsa

ElmoNet oli Himoksella ainoa palveluntarjoaja, mutta huonoon kelkkaan ei tarvinnut lähteä. Päinvastoin, Karstisella oli yhtiöstä hyviä kokemuksia entuudestaan muista Jämsän kohteista: Vastaukset tulevat nopeasti, palvelualttius on kohdallaan, viestintä toimii ja yhtiössä on hyvä tieto-taito, lista kuuluu.

Karstisen mukaan ElmoNetin palvelumalli myös helpottaa isännöitsijän työtä: yhtiö ei pelkästään rakenna valokuitua, vaan tarjoaa sen päälle myös palvelut kuten nettiliittymät, kaapeli-TV:n ja kanavapaketit sekä oman asiakaspalvelun.

”Isännöitsijän tuskaa helpottaa, että on yksi numero, johon voi soittaa. Myös asukkaille on 24/7-vikanumero, joka auttaa ongelmatilanteessa.”

Alppihimoksen osakkaat ja vuokralaiset saivat valokuidun käyttöönsä juuri sopivasti joululahjaksi.

Huhtasen perheessä kaistaa riittää nyt kaikille

Alppihimoksen hallituksen puheenjohtaja Jussi Huhtanen omistaa yhden huoneistoista. Huhtanen ei vuokraa kohdettaan, vaan käyttää sitä perheineen itse – jatkossa kenties entistäkin enemmän. Valokuitu oli hänen mukaansa mukava joululahja osakkaille ja toi kiinteistön “tälle vuosituhannelle”.

”Vietimme joulun ja vuodenvaihteen Himoksella ja tein samalla etätöitä. Onhan se hienoa, että jos muksut eivät ole rinteessä vaan rälläävät netissä, voin silti hoitaa sujuvasti Teams-palavereita. Uskon, että kun maailma kellahti siihen asentoon, ettei työ ole enää paikkariippuvainen, lisättiin moniin vuokrakohteisiin valokuitu. Hyvä, että ElmoNet oli Himoksella aktiivinen.”

Huhtanen kiittää erinomaista asiakaskokemusta ja viestintää ElmoNetiltä. Aatonaattona tuli asentajalta vielä kuvaterveiset, että kohde on valmis. Myös aliurakoitsijana maanrakennuksessa toiminut Unto Viitasen yritys hoiti osuutensa nopeasti ja piha-alueita kunnioittaen. Aktiivisessa roolissa hankkeessa ollut Huhtanen ymmärtää valokuidun päälle ja kertoo, että myös verkon tekninen viimeistely tehtiin tilaajaa kuunnellen.

”Halusimme, että verkkojen nimeäminen ja salasanat tehdään tietyllä tavalla, jotta vuokrakäytössä olevissa huoneistoissa käyttö on sujuvaa. Jos vuokralaiselta hukkuu verkon salasana, pystyy kiinteistöyhtiö hoitamaan sen hänelle uudelleen.”

Lisää valokuitua Himokseen?  

ElmoNetin valokuituverkkoa on mahdollista laajentaa kysynnän mukaan niin Himoksen taloyhtiöihin kuin omakotitaloihin. Ole aktiivinen ja kysy lisää ElmoNetin asiakaspalvelusta!

Joko teidän taloyhtiössä on toimivat yhteydet? ElmoNetin Talokuitu tuo taloyhtiöön valokuidun ja toimintavarman netin. Lue lisää ElmoNetin Talokuidusta.

Jaa artikkeli