Segment Pixel - Advertiser Pixel

Valokuidun lisämyynti on avattu Muuramessa – hyödynnä kampanja!

Lue lisää
Avainlippu

ElmoNetin valokuituyhteys poikki Alavudella – seuraa tilannetta tässä artikkelissa

Tiedote 14.3. klo 15.15 – Kaikki yhteydet on palautettu!

Kaikki Alavuden valokuituyhteydet on nyt saatu palautettua. Tiistaina ilmennyt mittava vika saatiin korjattua poikkeuksellisen nopeasti, kiitos hyvän ja tehokkaan yhteistyön paikallisten kumppaneiden kanssa.

Jälkien korjaaminen jatkuu maastossa vielä joitain päiviä, mutta tällä ei ole vaikutusta palveluiden toimivuuteen, nopeuteen tai käyttäjiin.  Mikäli alueen asiakkailla ilmenisi vielä ongelmia valokuituyhteyksien käytössä, pyydetään heitä olemaan yhteydessä ElmoNetin vikapalveluun. ElmoNet esittää lämpimimmät kiitokset sekä Alavuden asukkaille, asiakkaille että paikallisille kumppaneille hyvästä yhteistyöstä. 

”Fyysisesti laajaan kuitukokonaisuuteen vaikuttanut vika saatiin korjattua poikkeuksellisen nopeasti. Kokonaisuudessaan tämä on hehkuttamisen arvoista, sillä olimme varautuneet huomattavasti pidempään korjausurakkaan. Kolmivuorotyötä tehneet ammattilaiset ansaitsevat valtavan kiitoksen. Myös asiakkaat ovat osoittaneet tilanteessa kärsivällisyyttä, mikä on auttanut meitä keskittämään kaiken huomiomme itse korjaustoimenpiteiden järjestämiseen. Vika oli ymmärrettävästi asiakkaille haastava ja huolta aiheuttava, mutta nyt voimme onneksi huokaista helpotuksesta”, kommentoi ja kiittää ElmoNetin toimitusjohtaja Jarkko Oksala

Tilanteen seuranta päättyy tällä sivulla.

Tiedote 14.3. klo 7.30

Viankorjaus on yöllä edennyt hyvin. Tällä hetkellä alueen  liittymistä jo 95 % on takaisin käytössä. Tämän päivän aikana loputkin liittymät tulevat kuntoon. ElmoNet kiittää alueen asukkaita jo tässä vaiheessa kärsivällisyydestä ja ymmärryksestä – sekä korvaamattomana apuna olleita paikallisia urakoitsijoita ja hitsausammattilaisia työpanoksestaan vian korjaamiseksi.

Tiedote 13.3. klo 15.00

Alavuden mittavan yhteysvian syyksi on varmistunut virhe alueen vesijohto- ja katuvalotöiden  toteuttamisen yhteydessä. Kaivutyössä on epähuomiossa kaivettu rikki maassa olleet valokaapelit.

Vian korjaus on edennyt  kuitenkin ennakoitua rivakammin: Asiakasyhteyksiä on saatu päivän aikana palautettua lisää ja arviolta puolet yhteyksistä palautuu tämän vuorokauden aikana. Korjaustyöt jatkuvat illan ja tulevan yön usean henkilön voimin, ja tämän hetken arvion mukaan kaikki asiakasyhteydet saadaan palautettua torstai-iltaan mennessä.

Yksittäisten asiakkaiden osalta emme pysty antamaan tarkempaa ennustetta korjausaikataulusta. Pahoittelemme edelleen viasta aiheutuvaa haittaa ja tiedotamme aiheesta lisää pikimmiten!


Tiedote 13.3. klo 9.33

Viankorjaus on jatkunut viime yön yli ja jatkuu edelleen isolla miehityksellä. Osa asiakasyhteyksistä on saatu palautumaan aamun aikana ja lisää yhteyksiä palautuu korjauksen edetessä. Tämän hetken arvion mukaan viankorjaus jatkuu vielä ainakin torstai-iltaan asti. Yksittäisten asiakkaiden osalta ei ole mahdollista ennustaa tarkempaa korjausaikataulua. Pahoittelemme viasta aiheutuvaa haittaa.

Tiedote 12.3. klo 18.45

Viankorjaus on alkanut ja jatkuu koko yön. Tämän hetken arvion mukaan asiakkaiden yhteyksiä palautuu toimintaan keskiviikosta alkaen, mutta vian korjaus jatkuu vielä ainakin torstai-iltaan asti. Aikataulusta viestitään tarkemmin työn edetessä. Pahoittelemme viasta aiheutuvaa haittaa.


Tiedote 12.3. klo 16.40

Alavudella ilmeni tiistaina iltapäivästä mittava vika ElmoNetin valokuituverkossa. Noin kello 13.25 tulleen tiedon mukaan merkittävä määrä ElmoNetin tärkeitä kuitukaapeleita on kaivettu poikki.

Nettiyhteydet ovat tilanteen johdosta katki laajalti koko Alavuden alueella niin kotitalouksissa kuin yrityksissä. Valokuidun varassa toimiva ElmoNetin kaapeli-TV-palvelu on niin ikään alhaalla.

Vikaa lähdetty korjaamaan – töitä tehdään kolmessa vuorossa

Vian syitä selvitetään parhaillaan. ElmoNetillä ei ole alueella käynnissä omia rakennushankkeita, joten vian syyksi arvellaan joko vesi- tai sähköverkkojen rakennustöitä tai muita maanrakennustöitä alueella.

Kyseessä on ElmoNetin historiassa merkittävän suuri vikatilanne. Yhtiö pahoittelee tilanteesta aiheutuvaa haittaa ja lupaa tiedottaa aiheesta heti, kun lisätietoja saadaan.

“Ymmärrämme aiheen vakavuuden, ja vaikkei vika ole johtunut meidän toiminnastamme, otamme täyden vastuun tilanteen korjaamiseksi. Olemme lähteneet välittömästi hankkimaan urakointi- ja hitsauskapasiteettia alueelta, ja korjaustöitä tullaan tekemään kolmessa vuorossa, kunnes tilanne on korjattu, ElmoNetin toimitusjohtaja Jarkko Oksala sanoo.

ElmoNet seuraa tilanteen etenemistä ja tiedottaa aiheesta ajantasaisesti tässä artikkelissa; lisäksi asiakkaita tiedotetaan aiheesta suoraan tekstiviestitse.

 

 

 

 

Jaa artikkeli