Segment Pixel - Advertiser Pixel

Alavudella on avattu valokuidun lisämyynti – tilaukset 30.6. mennessä!

Lue lisää
Avainlippu

ElmoNetin toimitusjohtaja vaihtuu

Ruoriin ICT-alalla ansioitunut Jarkko Oksala

Valokuituyhtiö ElmoNet saa uuden toimitusjohtajan. 27 vuotta toimitusjohtajana toimineen ja 36 vuotta talossa olleen Juha Ahoniemen jäädessä eläkkeelle 1.9.2022 tehtävässä aloittaa MBA, Msc., HHJ Jarkko Oksala. Tehtävää tavoitteli yhteensä 43 hakijaa.  

Jarkko Oksala aloittaa tehtävässään virallisesti 1.9.2022.

Valokuidun muuttuva markkina vaatii muutosjohtajuutta

Oksala on kokenut ICT-alan muutosjohtaja. Viimeiset 11 vuotta hän työskenteli Tampereen kaupungin tietohallintojohtajana, vastaten yli 100 hengen yksiköstä, digitalisaation hyödyntämisestä kaupungin palveluiden kehittämisessä ja Tampereen seudullisista ICT-palveluista. Nimityksensä myötä Oksala tulee toimimaan myös ElmoNetin tytäryhtiö ICT Elmo Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

”Olen toiminut pitkän urani aikana niin teknologian, ICT- palveluiden kehittäjän kuin palveluiden ostajan puolella sekä vienyt läpi lukuisia muutosprosesseja. Uskon, että laajasta kokemuksestani on hyötyä molemmille yhtiöille. Valokuidun markkina on muuttunut voimakkaasti, kun ulkomaisia pääomasijoittajia on tullut kentälle. Taustaani vasten ElmoNet pystyy entistä paremmin reagoimaan tähän muutokseen”, Oksala kommentoi.

Muutos on mahdollisuus kasvuun

Yli 120-vuotiaan yhtiön hakukriteereissä painotettiin ennen kaikkea liiketoimintaymmärrystä, “maalaisjärkeä” sekä lisäarvoa, jota uusi toimitusjohtaja tarjoaa myös tytäryhtiölle.

”Hakijajoukko oli hyvätasoinen, mutta valinta selkeä. Jätän yhtiön huoletta uusiin käsiin: meillä on jo lähtökohtaisesti hyväkuntoinen yhtiö, joka tulee varmasti kasvamaan valokuituliittymien määrässä uusille alueille”, Ahoniemi sanoo. 

Oksala näkee, että keskeistä tulevaisuuden menestymisessä on kyky uudistua, oppia ja ratkoa ketterästi ongelmia.

”Työurani on osoittanut, että uudet asiat aina opettavat ja nostavat valmiuksia. Kun organisaatio on täynnä fiksuja ihmisiä, on tärkeintä avata latuja ja mahdollistaa tekijöiden kasvu. Haluan johtaa esimerkillä, Oksala linjaa.”     

Oksala asuu Ylöjärvellä vaimonsa ja kahden kissan kanssa. Perheeseen kuuluu myös kolme aikuista lasta. Ruovedeltä löytynyt mökkitontti tulee tarjoamaan sopivan tukikohdan ElmoNetin pääkonttorin läheisyydestä.  

Juha Ahoniemi ehti toimia ElmoNetin toimitusjohtajana merkittävät 27 vuotta.
Jaa artikkeli