Segment Pixel - Advertiser Pixel

Alavudella on avattu valokuidun lisämyynti – tilaukset 30.6. mennessä!

Lue lisää
Avainlippu

ElmoNetiltä 10G: “Kiitotie” on vasta alkua uuden polven nettinopeuksille

ElmoNetin maaliskuussa 2023 lanseeraama Kiitotie tuo symmetrisen 10000/10000 Mbit/s -nettiyhteyden valokuituyhtiön asiakkaiden ulottuville. Uusi huippunopeus on vielä marginaalissa käyttäjien keskuudessa, mutta tietoverkkopäällikön mukaan arkipäivää kenties jo muutaman vuoden päästä. 

”Asiakkaissamme on yhä paljon heitä, jotka pärjäävät kevyellä netin perusnopeudella, mutta datamäärät kasvavat valtavaa tahtia. Etenkin videot, virtuaalitodellisuuden sovellukset, konsolipelit ja 8K-televisio vaativat yhä enemmän tiedonsiirtokapasiteettia. Samalla ihmisiä draivaa kärsimättömyys: tiedonsiirron halutaan tapahtuvan sekunneissa”, Kimmo Haapaniemi ElmoNetiltä sanoo. 


ElmoNetin Kiitotie on alkuvaiheessa saatavilla muun muassa Tampereella, Ruovedellä, Virroilla, Orivedellä ja Mänttä-Vilppulassa, mutta jo tulevana kesänä saatavuus paranee myös muilla ElmoNetin alueilla.

 

”Mikäli 10G-nopeus kiinnostaa, kannattaa olla aktiivinen ja kysyä saatavuutta ElmoNetin myynnistä. Pyrimme saamaan Kiitotien kaikille halukkaille tarvittaessa nopeutetulla aikataululla”, Haapaniemi lupaa. 

 

50G jo valmisteilla, mutta verkon laitteilta vaaditaan uudenlaista kapasiteettia

ElmoNet on panostanut viime vuodet systemaattisesti valokuidun runkoverkon uudistamiseen. Lähes miljoonan euron investointi on modernisoinut myös laitekantaa, jota on vaihdettu Nokian kotimaisiin laitteisiin. 

Samalla kun modernisointi nostaa huippunopeuksia, jää hitaimpia yhteyksiä pois valikoimista. Tällä hetkellä ElmoNetin nettinopeuksien valikoimissa on Kiitotien lisäksi 1000/1000-nopeuden Ohituskaista, 300/300 Baana ja 100/100 Raitti. Netin tulevaisuus näkyy kuitenkin jo horisontissa. 

”Laitevalmistajat valmistelevat jo 50 gigan yhteyksiä. Tällaiset nopeudet, kuten jo 10G-nopeuskin, vaativat kuitenkin kodin laitteilta ja sisäverkolta valmiuksia. Kotitietokoneissa täytyy olla muun muassa 10G-verkkokortti ja laitteissa käytettävän ethernet-kaapelin tulisi olla CAT6-kaapelia, jottei 10G-nopeus jää hypoteettiseksi”, Haapaniemi ohjeistaa. 

Kiitotie-asiakkaat saavat ElmoNetiltä 10G-päätelaitteen asennuskäynnin yhteydessä. Laitteessa on lisäksi kolme gigan porttia. 

Kimmo Haapaniemi uskoo 10G:n olevan laajalti käytössä jo muutaman vuoden päästä. ”Kärsimättömyys draivaa ihmisiä.”

Lisätietoja Kiitotiestä, 10G-yhteensopivista laitteista ja huippunopeuden käyttöönotosta saa ElmoNetin myynnistä. Jaa artikkeli