Segment Pixel - Advertiser Pixel

Alavudella on avattu valokuidun lisämyynti – tilaukset 30.6. mennessä!

Lue lisää
Avainlippu

Autionperän ja Purula-Sampolan kuitukiinnostusta kartoitetaan

ElmoNet kartoittaa Ruoveden Autionperän ja Virtain Purula-Sampolan asukkaiden kiinnostusta valokuituun. Alueet alkavat olla harvoja Ruoveden ja Virtain asuinalueita, jonne ei vielä ole rakennettu valokuituyhteyksiä.

Otamme nyt vastaan sitoutuvia liittyjiä ehdollisella sopimuksella ja marraskuussa ratkeaa, toteutuuko valokuiturakentaminen vai ei. Alueen kotitalouksiin on jaettu aiheesta materiaalit ja niiden kautta voi suoraan ilmoittautua kuidun tilaajaksi, yhteyspäällikkö Jari Peltonen ElmoNetiltä kertoo.

ElmoNet on toteuttanut Pohjois-Pirkanmaalla lukuisia valokuituhankkeita viime vuosina, sillä maaseutukunnissa on herätty tietoliikenteen merkittävyyteen seudun elinvoiman ylläpitäjänä. Myös kulunut kevät ja kesä ovat osoittaneet valokuidun tarpeellisuuden.

Korona pakotti ihmiset etätöihin ja lisäksi Ruovesi ja Virrat ovat vilkkaita mökkikuntia. Ilman valokuitua verkot kuormittuvat välittömästi, kun useampi ihminen niitä käyttää. Valokuitu on nimenomaan kodin rajaton nettiyhteys, ja mobiiliteknologiat täydentävät tiedonsiirtotarpeita. Ilman valokuitua ei myöskään 5G:tä alueelle saada, sillä 5G toimii valokuidun varassa, Peltonen muistuttaa.

Valokuiturakentaminen vaatii yhteisöllistä voimaa

Valokuituhankkeet vaativat yleensä tietyn tilaajamäärän toteutuakseen. Toteutumiseen ei ole täsmällistä minimitilausmäärää, sillä rakentamiskustannukset riippuvat tonttien etäisyyksistä ja rakennettavasta maastosta.

Usein yksittäinen aktiivinen asukas on saattanut varmistaa koko asuinalueensa valokuiturakentamisen toteutumisen.

Hankkeet ovat pitkälti yhteisöllisiä ja vaativat asukkailta aktiivisuutta: tiedonvälitystä naapurustossa ja yhteistä ymmärrystä siitä, että valokuitu lisää asumisen edellytyksiä niin ikäihmisille kuin tuleville sukupolville. Meillä on edellytykset rakentaa, mutta on lopulta asukkaiden kädessä, haluavatko he valokuidun. Intressimme paikallisena toimijana on tukea alueidemme elinvoimaa, Peltonen summaa.

Kartoitettavalla Autionperän alueella on noin 70 ja Purula-Sampolan alueella 60 taloutta, uudemmista omakotitaloista vapaa-ajan kiinteistöihin ja maatiloihin. Kuitutilaukset voi osoittaa suoraan alueen palvelumyyjälle tai ilmoittaa itsensä kiinnostuneeksi osoitteessa elmonet.fi/valokuitu

Autionperän palvelumyyjä:
Kristiina Pasi
044 746 4230
kristiina.pasi@elmonet.fi

Purula-Sampolan palvelumyyjä:
Satu Heikkilä
044 746 4238
satu.heikkila@elmonet.fi

Jaa artikkeli