Segment Pixel - Advertiser Pixel

Alavudella on avattu valokuidun lisämyynti – tilaukset 30.6. mennessä!

Lue lisää
Avainlippu

ÄlyKoti-pilottihanke starttaa: Lähde älykotilaitteen testaajaksi!

ElmoNet lähtee testaamaan älykotilaitteiden mahdollisuuksia ja käyttökokemuksia. Yhtiö hakee toimialueeltaan 10 valokuituliittymän omistajaa mukaan ÄlyKoti-pilottihankkeeseen. 

– Älykoti on pyörinyt terminä mediassa vuosia, mutta kyse on usein ollut irrallisista ratkaisuista, joiden hyöty käyttäjälle on jäänyt ohueksi. Se, että saa kännykällä vaihdettua kodin valaistusta, ei vielä anna paljon. Jotta älykoti kiinnostaisi, tulee kiinteistön omistajan saada oikeaa hyötyä ja lisäarvoa, hanketta vetävä Mika Laitinen sanoo. 


Tähtäimessä kodin turvallisuus, tehokkuus ja toimivuus

Testikäyttöön tuleva järjestelmä on ElmoNetin kumppanilta. Siinä oleva keskusyksikkö kokoaa kodin laitteiden ja antureiden datan yhteen, ja hallinnointi tapahtuu kätevästi mobiilisovelluksella. Testaajat saavat sekä laitteet että mobiilisovelluksen ilmaiseksi käyttöönsä. 

– Älykotilaitteiden keskeinen tavoite on lisätä kotien turvallisuutta, energiatehokkuutta ja toimivuutta. Laite voi ilmoittaa savusta tai muistuttaa lääkkeiden ottamisesta; sen avulla voidaan valvoa kiinteistön ovia ja ikkunoita, optimoida lämpötiloja ja valaistusta, kytkeä automaattisesti laitteita päälle tai pois, Laitinen luettelee.

Se, millainen kokonaisuus testaajien koteihin tulee, määritetään testiryhmän ja kunkin testaajan kanssa. Projekti halutaan pitää mahdollisimman käyttäjälähtöisenä ja vuorovaikutteisena.

– Soveltamisen mahdollisuuksia on monia ja haemme nimenomaan kokemuksia ja ymmärrystä myös itsellemme. Pilottijakson jälkeen tiedämme, onko älykodilla imua ja miten sitä voidaan parhaiten hyödyntää.

 

Hae testaajaksi

Pilottikohteeksi voi hakea niin omakotitalon, maatilan kuin mökin omistaja.  Hakijalla tulee olla käytössään älypuhelin ja ElmoNetin valokuitu, mutta muita kriteereitä hakijoille ei ole. Käyttökokemuksia raportoidaan sekä testijakson aikana että lopuksi.  Haku päättynyt. 

 

Jaa artikkeli