Segment Pixel - Advertiser Pixel

Valokuidun lisämyynti on avattu Muuramessa – hyödynnä kampanja!

Lue lisää
Avainlippu

ElmoNet laajentaa ja alkaa myydä valokuitua Orivedelle

ElmoNet aloittaa valokuidun ennakkomyynnin Oriveden Sukkavartaan alueella. Kyseessä on yhtiön ensimmäinen valokuituhanke Oriveden keskustan tuntumassa. ElmoNetin toimialue on tähän asti käsittänyt Ruoveden, Virrat, Mänttä-Vilppulan, Kurun, Keuruun, Jämsän ja Jämsänkosken.   

Kyselyitä Oriveden keskusta-alueelta on tullut asukkailta itseltään, ja lupauksemme mukaisesti tuomme valokuidun sinne, missä sitä ei ole, mutta tarve on, sanoo ElmoNetin myyntipäällikkö Jari Liski.  

Sukkavartaan alueella on satakunta kiinteistöä, joista ElmoNet tarjoaa valokuitua omakotitaloihin. Rakentamispäätös edellyttää riittävän määrän ennakkotilaajia. Ennakkotilauksia otetaan vastaan toukokuun ajan, jonka jälkeen ratkeaa, saadaanko hankkeelle rakentamispäätös. Kartoituksessa on myös Moisio-Lehdistö -alue, jossa ennakkomyynti alkanee niin ikään toukokuussa.  

5G:ssä nopeudet eivät aina vastaa luvattua 

Orivesi on Liskin mukaan mielenkiintoinen alue valokuidun kannalta: valtakunnalliset toimijat kuten Telia, Elisa ja DNA toimivat alueella, mutta lähinnä mainostaen 5G-verkkoa. Valokuidun osalta moni yhtiö on yhä hiljaa. 

Mobiilioperaattori ja valokuituyhtiö toimivat eri bisneslogiikalla: meidän strategia on rakentaa varmatoimista valokuitua ja tuoda sen päälle tarvitut palvelut kuten kaapeli-tv, kun taas mobiilioperaattorit rakentavat tukiasemia ja myyvät niihin mahdollisimman paljon liittymiä, Liski sanoo.

Se, vastaako 5G-nopeudet aina luvattua, voi heilahdella paljonkin etenkin ruuhka-aikoina. Oriveden kaltaisella paikkakunnalla jo ohi menevä junaliikenne heikentää Liskin mukaan toimintavarmuutta: kun junassa useampi sata ihmistä käyttää nettiä kerralla, on selvää, että tukiasema kuormittuu ja nopeudet laskevat.

5G tarvitaan silti, kun halutaan nimenomaan mobiilisti toimiva nettiyhteys. Kodin nettiyhteytenä puolestaan valokuitu on ainoa kestävä ratkaisu.

Mobiiliverkoissa tekniikka vaihtuu 5-10 vuoden välein, mutta valokuidun kapasiteetti kestää vielä 50 vuoden päästä. Se on ratkaisuna lähes ääretön, Liski vertaa. 

Ennakkotilaajan etu voimassa 24.5.2021 saakka

Sukkavartaan alueen esittely- ja ennakkotilaussivu löytyy täältä. Täyttämällä lomakkeen alueen asukas voi ilmoittautua valokuidun ennakkotilaajaksi. Kuten kaikissa hankkeissa, alueelle on asetettu tietty minimimäärä tilaajia, jolla rakentamispäätös voidaan saada aikaiseksi. Mikäli rakentamispäätös saadaan, voi asukas myös jälkiliittyä tilaajaksi normaalihinnalla.  ElmoNet tulee tiedottamaan alueen asukkaita suoraan valokuituhankkeesta.

Jaa artikkeli