Segment Pixel - Advertiser Pixel

Alavudella on avattu valokuidun lisämyynti – tilaukset 30.6. mennessä!

Lue lisää
Avainlippu

ElmoNet kiihdyttää kuiturakentamisen tahtia Keuruulla

Valokuidun kysyntä räjähti 2020

ElmoNet kiihdyttää kuiturakentamisen tahtia Keuruulla   

  Korona ja sen aiheuttama etätöihin siirtyminen kasvattivat merkittävästi valokuidun kysyntää viime vuonna. Valokuituhankkeita käynnistyi ennätysmäärä, ja moni valokuidun jo omistava kasvatti yhteysnopeuksiaan. 

Ilmiö näkyi myös Pohjois-Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueilla toimivan ElmoNetin valokuituliiketoiminnassa. 

  Viime vuonna kytkimme käyttöön yli 1000 kuituliittymää. Koko vuoden tavoite ylittyi yli 200:lla. Pelkästään Kurun Parkkuun valokuituhankeessa huhti-toukokuussa tuli yli 50 jälkiliittyjää, ElmoNetin myyntijohtaja Jari Liski kertoo.

Kurkiniemi, Seiponmäki, Lehtiniemi ja Pappilanniemi myyntiin helmi-maaliskuussa 

Keuruulla Kurkiniemi, Seiponmäki, Lehtiniemi ja Pappilanniemi ovat ElmoNetin valokuidun rakentamissuunnitelmissa ensimmäisinä. Alueiden kuitumyynti alkaa helmi-maaliskuussa ja rakentaminen on mahdollista aloittaa kesäkuussa 2021, mikäli tarvittu tilaajamäärä täyttyy. 

Kuiturakentaminen edellyttää aina riittävän määrän tilaajia, muutoin valokuidun kaivaminen ei ole kannattavaa. Hinta määräytyy alueen maaston, kiinteistöjen lukumäärän ja niiden etäisyyksien perusteella, Liski selventää. 

Kurkiniemen osalta hankkeen laittoivat aluilleen alueen asukkaat.  

Tyypillisesti hankkeet alkavat juuri näin: aktiivinen asukas on meihin yhteydessä ja alkaa viedä sanaa eteenpäin alueellaan. Me tiedotamme aiheesta paikallislehdissä ja asukkaille jaettavilla kirjeillä. 

Vakavarainen ja asiakasomisteinen yhtiö  

ElmoNet (entinen Pohjois-Hämeen Puhelin) on asiakasomisteinen yhtiö. Omistajuus tuo toimintaan sekä vakautta että paikallisuutta. 

Asiakasomisteisuus tekee yhtiöstämme aidosti yhteisen. Haluamme edistää alueillamme valokuidun saatavuutta, sillä valokuitu on ainoa keino liittää kylät ja taajamat kestävään tietoliikenteeseen. Se tarkoittaa parempia mahdollisuuksia elää ja työskennellä maaseudulla, myös tulevaisuudessa. 

Lisätietoja:
Jari Liski
Myyntijohtaja, ElmoNet
jari.liski@elmonet.fi
GSM: 044 746 4231 

ElmoNet on alueellinen valokuituvaikuttaja, joka toimii Ruoveden, Virtain, Mänttä-Vilppulan, Kurun, Jämsän, Jämsänkosken ja Keuruun alueella. Asiakaskuntaa ovat omakotitaloudet, taloyhtiöt ja kyläyhdistykset sekä operaattorit, joita palvellaan myös Tampereen talousalueella. Yhtiö on perustettu vuonna 1897 ja toimi kevääseen 2020 asti nimellä Pohjois-Hämeen Puhelin. Yhtiön palveluksessa on noin 60 henkeä ja se omistaa ICT Elmo Oy:n.  

Jaa artikkeli