Ennakkomyynnissä: Kangasala: Suorama, Harjunsalo, Vatiala-Lemetty, Ranta-Koivisto ja Ruutana Itäpuoli

Tutustu ja tilaa!

Teräväpiirto kärkipaikoille kaapelitelevisiossa

Kaapelitelevisioverkon kanavanumerot tulevat 31.8.2021 muuttumaan niin, että ilmaisten peruskanavien teräväpiirtoversiot löytyvät jatkossa kanavaluettelosta ensimmäisenä, eli kanavapaikoilta yksi eteenpäin. Perinteisen tarkkuuden kanavat puolestaan siirtyvät alkamaan kanavanumerosta 21. 

Samalla ilmaisten teräväpiirtokanavien valikoimaa vahvistetaan jopa viidellä kanavalla: FOX HD, NATIONAL GEOGRAPHIC HD, HERO HD, ALFA TV HD sekä TLC HD.  Yksikään SD- kanava ei siis poistu valikoimasta – kanavat vain vaihtavat paikkaa kanavalistauksessa.

Muutos koskee vain kaapeli-tv-verkon asiakkaita! Huomioi, että alla oleva kanavalistaus voi muuttua.

Kanavapaikka Kanava Kanavapaikka Kanava
1 Yle TV1 HD 21 Yle TV1
2 Yle TV2 HD 22 Yle TV2
3 MTV3 HD 23 MTV3
4 Nelonen HD 24 Nelonen
5 YLE Teema&Fem HD 25 YLE Teema&Fem
6 Sub HD 26 Sub
7 TV5 HD 27 TV5
8 Liv HD 28 Liv
9 Jim HD 29 Jim
10 Kutonen HD 30 Kutonen
11 TLC HD 31 TLC
12 FOX HD 32 FOX
13 AVA HD 33 AVA
14 Hero HD 34 Hero
15 Alfa TV HD 35 Alfa TV
16 Frii HD 36 Frii
17 Paramount
Network HD
37
20 National
Geographic HD
40 National
Geographic
MUUTOKSET 31.8.2021:
  • Maksuttomat teräväpiirtokanavat siirtyvät alkamaan kanavapaikalta 1, perinteisen tarkkuuden eli SD-kanavat paikalta 21.
  • Kanavat TLC HD, Hero HD ja Alfa TV HD lisätään uusina.
  • Fox HD ja National Geographic HD muuttuvat ilmaiskanaviksi ja näkyvät kaapeli-tv asiakkailla.
  • Paramount Network HD vaihtaa kanavapaikalle 17 numeroinnin yhtenäistämiseksi. Se on aiemminkin ollut tarjolla ainoastaan teräväpiirtona.

Teräväpiirtolähetykset alkoivat kaapelitelevisioverkoissa jo yli 10 vuotta sitten, nyt n.90% kaapeli-tv-verkon katsojista on jo HD-vastaanotin (Lähde: Finnpanel/TV-mittari).

Katselukokemuksen parantamiseksi ja asiakkaiden toivomuksesta alan toimijat ovat yhdessä päättäneet muuttaa kanavanumerointia kaikissa maamme kaapelitelevisioverkoissa. Muutoksen jälkeen vapaasti vastaanotettavien tv-kanavien teräväpiirtoversiot löytyvät televisiosta kanavalistan alusta. Muutos koskee kaapelitelevisioverkon asiakkaita.

Kanavahaku voi olla tarpeen
Uusimmat laitteet löytävät muuttuneet kanavapaikat automaattisesti. Jos televisiosi/digiboksisi ei kuitenkaan hae uusia teräväpiirtokanavia tai muuttunutta kanavajärjestystä automaattisesti, kannattaa tehdä kanavahaku tai tehdasasetusten palautus

Yleisimpien tv-valmistajien tukisivustolinkit: