Segment Pixel - Advertiser Pixel

Tampereen Leinolan lisämyynti on alkanut – valokuituliittymä nyt 0€!

Lue lisää
Avainlippu

Tampereen Kämmenniemen valokuituhankkeen julkinen kuuleminen

 

Julkinen kuuleminen maaseuturahaston laajakaistahankkeesta 

Kotimainen ja paikallinen valokuituyhtiö ElmoNet suunnittelee valokuituverkon rakentamista Tampereen Kämmenniemi-Viitapohja-Aitolahti -alueelle.
Valokuituhankkeen rahoittavat liittymän ottajat ja ElmoNet Oy. Hankkeelle haetaan Pirkanmaan ELY-keskuksesta EU:n maaseuturahaston tukea. Hankenumero on 276515.

Tällä julkisella kuulemisella Pirkanmaan ELY-keskus pyytää operaattoreita ilmoittamaan, jos niillä on rakennettavalla alueella  jo olemassa olevia laajakaistaverkkoja, joista tarjotaan kuluttajaliittymiä, tai jos niillä on  alueelle uskottavasti suunnitteilla verkkoja, jotka on ottavissa käyttöön kolmen vuoden kuluessa tämän julkisen kuulemisen julkaisupäivämäärästä, joka on 21.3.2024.

 

Olemassa oleva verkko/suunnitteilla oleva verkko

Verkon on pystyttävä tarjoamaan hankealueella luotettavasti vähintään 100 Mbit/s -siirtonopeuden (GBER art.52) Liittymä katsotaan olevan verkon peittoalueella, jos se on jo liitetty verkkoon tai voidaan liittää verkkoon ja aktivoida siihen palvelu neljän viikon kuluessa pyynnöstä hinnaston mukaisella kohtuullisella kytkentämaksulla.

Olemassa olevista verkoista tulee toimittaa verkon todennettavissa oleva sijaintikartta liitäntäpisteineen sekä verkossa tarjottava luotettava vähimmäislatausnopeus.

Suunnitelluista verkoista tulee toimittaa sellaisia tietoja, joista voidaan todeta, että verkko tullaan rakentamaan seuraavan 3 vuoden aikana. Näitä ovat esimerkiksi verkkosuunnitelma, toteutusaikataulu, tiedot alueella toteutetusta markkinoinnista ym.

 

Lausunnon toimittaminen

Lausunnosta pitää selvitä, mitä hanketta se koskee sekä mitkä tiedot lausunnossa ovat liikesalaisuuksia. Lausunnon jättäminen ei estä asian ratkaisemista.

Lausunto pyydetään toimittamaan turvapostina
https://turvaviesti.ruokavirasto.fi/
sähköpostiosoite: kirjaamo@ruokavirasto.fi

Aihe riville hankkeen nimi, numero ja asiatunnus 3817/03.01.20.10/2023
Määräaika: 22.04.2024 klo 16:15 määräaika 1 kk

Tiedustelut: Lisätietoja julkisesta kuulemisesta antaa Maaseudun kehittämisen asiantuntija Reija Neva. Sähköposti reija.neva(ät)ely-keskus.fi

 

Jaa artikkeli